چندین کشور عضو اتحادیه اروپا، از جمله آلمان و فنلاند نسبت به آنچه به عنوان بازنگری در مرزهای زمینی میان صربستان و کوزوو مطرح شده، هشدار دادند.
این موضوع به عنوان یکی از محورهای اصلی نشست روز جمعه وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح بود.
برخی مسئولان سیاسی در اروپا همانند هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان معتقدند ایجاد چنین تغییراتی خطر شدت گرفتن تنش های قومی را افزایش می دهد.
آقای ماس در این خصوص گفته است: «بحث بر سر تغییر مرزهای زمینی میان کوزوو و صربستان امکان رسیدن به اهداف مد نظر را سلب خواهد کرد؛ ما معتقدیم که این موضوع همچنین موجبات باز شدن زخم های کهنه میان ساکنان را فراهم می کند. به همین دلیل نسبت به آن بسیار بدگمانیم.»
وزیر امور خارجه فنلاند نیز نگرانی خود را اینگونه بیان کرده است: «ما باید بسیار محتاط باشیم و اجازه ندهیم گرفتار مشکلات تازه شویم.»
صربستان همچنان از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو، استان سابق آلبانیایی خود امتناع می ورزد. این درحالیست که استقلال این کشور پس از اعلام در سال ۲۰۰۸ میلادی از سوی بیش از یکصد کشور جهان و اکثر اعضای اتحادیه اروپا (به جز قبرس، اسپانیا، یونان، رومانی و اسلوواکی) مورد تایید قرار گرفته است.
عادی سازی روابط میان صربستان و کوزوو به عنوان یک شرط اصلی جهت پیوستن این دو کشور به اتحادیه اروپا عنوان شده است.
صربستان و کوزوو در سال ۲۰۱۳ توافق کردند که برای حل اختلافات فی مابین تلاش کنند اما تاکنون هیچ پیشرفتی در این زمینه مشاهده نشده است.
بحث بر سر این موضوع قرار است روز هفتم سپتامبر بار دیگر در نشستی بسیار محدود تر در بروکسل از سر گرفته شود.
هاشم تاچی و الکساندر ووچیچ، روسای جمهوری کوزوو و صربستان به همراه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از جمله شرکت کنندگان اصلی در این نشست هستند.