[ad_1]
بیش از ۲۰ سال از فعالیت رسمی علیرضا قربانی در عرصه موسیقی کشور میگذرد. او دو دهه تقریبا پرکاری را از سرگذرانده؛ در دهه ۸۰، هشت آلبوم و در دهه ۹۰، ۱۰ آلبوم مستقل منتشر کرده است. به واسطه تجربههای جدیدی که در دیگر آثار قربانی دیده میشود، میتوان او را یک خواننده ریسکپذیر دانست.
آلبوم «حریق خزان» این خواننده، با آهنگ سازی مهیار علیزاده که بیشتر با تکیه بر اشعار شاعران معاصر مانند هوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری و سهراب سپهری، در سال ۹۱ منتشر شد و به سرعت در فهرست پرفروشترین آلبومهای موسیقی سال قرار گرفت، میتواند شاهدی بر این ادعا باشد.
اولین آلبوم مشترک علیرضا قربانی و حسام ناصری ماحصل پروژه با من بخوان است که انتشار تکآهنگهای آن از اسفند ۱۳۹۷ آغاز شد. علیرضا قربانی در پروژه «با من بخوان» نیز، در پی یک راه نو است.
حسام ناصری آهنگ ساز این پروژه گفته است: «او میخواست در عین توجه به وجوه هنری موسیقی ایرانی، فضایی متفاوت، اما قابل دفاعی را هم تجربه کند که برای همه ما موضوعی مهم بود. به هر حال او هنرمندی است که از گذشتههای دور، به ارائه درست از موسیقی الکترونیک توجه زیادی داشت و مترصد این فرصت بود که بتواند در وقت لازم تجربههایی را در این حوزه داشته باشد.»
«با من بخوان» یک تجربه تازه است
آلبوم «با من بخوان» شامل آهنگهای گذشته پروژه با من بخوان است که طی یک سال و نیم گذشته منتشر شده بودند و پنج آهنگ جدید است. در این آلبوم هم مانند اجراها و آثار گذشته پروژه با من بخوان شنونده تلفیق آواز ایرانی و موسیقی الکترونیک در تنظیمها هستیم. اما آهنگهای جدید این مجموعه تا حدودی نزدیک به آثار ارکسترالی شده است که قبلاً از علیرضا قربانی بیشتر شنیده بودیم. در این مجموعه جمعی از نوازندگان سرشناس کشور حضور دارند و میکس و مسترینگ آثار توسط «آرش پاکزاد» انجام شده است.
موسیقی سنتی و موسیقی الکترونیک؛ یکی سازش کمانچه و عود و سه تار است و دیگری سازهای الکترونیک. یکی را متعلق به شرق میدانیم و دیگری را به غرب. گره زدن این دو به هم کار سختی است و تلفیق و تنظیم آنها به شکلی که مخاطب را پس نزند، کار سختتری است. علیرضا قربانی میخواهد با قطعههای این پروژه، حرفهای تازه را به اشتراک بگذارد.
البته این تجربههای نو که از آن حرف میزنیم منحصر به اینها نیست؛ او در این پروژه قطعه «ا… مزار» را که یک قطعه فولکلور خراسانی است با یک تنظیم جدید خوانده است و قطعه «از خون جوانان» عارف قزوینی را بازخوانی کرده است. این قطعه که به نظر میرسد محبوب خوانندههای کلاسیک دوران ماست و مشهورترین اجرای آن به استاد محمدرضا شجریان و گروه شیدا برمیگردد، و پیشتر توسط سالار عقیلی هم بازخوانی شده است.
«میدانی تو» با شهر ابوسعید ابوالخیر، «عاشقانه نیست» با شعر اهورا ایمان، «دلم گرفته» با شعر مریم مروج، «آمد خزان» با شعر مولانا، «الله مزار» با شعر محمد ابراهیم جعفری، «بوی گیسو» با شعر واقف لاهوری، «روزگار غریب» با شعر احمد شاملو و حمید خلف بیگی، «پل» با شعر احمد امیر خلیلی، «باغ اهورایی» با شعر حسین منزوی و «از خون جوانان» با شعر و آهنگ عارف قزوینی قطعاتی هستند که در آلبوم «با من بخوان» گنجانده شدهاند.
منابع: روزنامه خراسان، همشهری آنلاین