در سالهای اخیر اعتراضهایی به بالا رفتن دستمزد برخی از بازیگران مشهور در جریان بوده است. یکی از این اشخاص که بارها نسبت به این موضوع اعتراض کرده، غلامرضا موسوی تهیه کننده با سابقه سینما و دبیر سابق شورای عالی تهیه کنندگان بود. موسوی که این روزها به عنوان یکی از اعضای هیات رئیسه شورای عالی تهیه کنندگان فعالیت دارد، در مصاحبهای اعلام کرده این صنف سینمایی به مسئله دستمزدهای غیر متعارف وارد میشود تا به خاطر تولید یک فیلم اقتصاد سینما مورد هجمه قرار نگیرد.
سید غلامرضا موسوی عضو هیات رییسه شورایعالی تهیهکنندگان سینمای ایران درباره پرداخت دستمزدهای غیر متعارف در سینما با بیان اینکه شرایط اقتصادی سینما به گونهای است که باید «تعادل و کیان سینما» مورد توجه همه تهیهکنندگان قرار بگیرد گفت: «از چندی بیش و براساس برخی خبرها شورایعالی بر آن شد تا با اخلالکنندگان روابط حرفهای و بخصوص کسانی که با پرداخت دستمزدهای غیرمتعارف به اقتصاد سینما و در نتیجه بقای آن لطمه وارد میسازند، برخورد جدی صنفی نماید. بر همین اساس کمیته انضباطی شورایعالی در زمینه تولید تشکیل و مقرر شد تا به همکاران تهیهکننده اطلاع داده شود که مسائل اقتصادی را مورد نظر قرار داده رفتاری نکنند که به خاطر تولید یک فیلم، اقتصاد سینمای ایران مورد هجمه قرار گرفته و بینظمی اقتصادی بر تولید فیلم سینمایی حاکم شود.»
موسوی همچنین افزود: «البته و متاسفانه برخی از رفتارهای خلاف عرف اقتصادی سینمای ایران در تولید برخی سریالهای شبکه نمایش خانگی رخ میدهد. این سریالها در پرداخت دستمزدها چنان بیمحابا عمل میکنند که شائبه پول بیمسئولیت و پول کثیف و در مواردی محدود پولشویی پیش میآید. چراکه پرداختهای دستمزد آنان نه براساس عرف، نه براساس منطق و نه براساس زمان و شهرت بازیگران است.»
او در ادامه تاکید کرد: «شورایعالی به عنوان متولی بخش تهیهکنندگی سینمای ایران، در این زمینه طبیعتا مدعی و قائل به جلوگیری از اینگونه رفتارهای غیرمعقول است.»
موسوی میگوید اگر تهیه کنندهای بحث پرداخت دستمزدهای غیر متعارف را رعایت نکند، با جریمههای شورایعالی تهیه کنندگان روبرو میشود: «شورایعالی طبیعی است که از همکاران خود انتظار داشته باشد در زمینه مسائل اقتصادی پاسخگوی رفتارهای احتمالا غیرموجه باشند. براساس صحبتهای انجام شده، تهیهکنندهای که دستمزدهای عرف را رعایت نکند، با انواع جریمههای صنفی روبرو خواهد شد. حتی در مواردی امکان دارد شورایعالی با هماهنگی معاونت سینمایی اجازه اکران فیلم را طی زمان خاص ارائه نکند یا تهیهکننده برای دریافت پروانه فیلمسازی در هماهنگی با معاونت سینمایی با مشکلاتی روبرو شود.»
موسوی در پایان و در مورد هدف اصلی شورایعالی تهیه کنندگان برای ورود به این مسئله گفت: «هدف اصلی شورایعالی رفتارهای دقیق، مطالعه شده و مسئولانه کلیه همکاران در برابر جامعه سینمایی است. شورایعالی اجازه نمیدهد که منافع یک یا چند فرد بیملاحظه به اقتصاد سینمای ایران لطمه وارد سازد.»