سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
اخبار سیاسی

روحانی درباره کنترل قاچاق، کاهش بیکاری و رکود اقتصادی، سقوط ارزش ریال نمایندگان را قانع نکرد

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران برای پاسخ به پرسش‌های نمایندگان، صبح روز سه‌شنبه ۶ شهریور به صحن مجلس شورای اسلامی رفت.

880x495_cmsv2_286435e5-efd4-51f6-8d48-eced5ee03c29-3290242

به گزارش خبرگزاری ایسنا، نمایندگان «منتقد» کابینه روحانی به عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت درباره کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چند ساله و افزایش شتابان نرخ ارز خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی اعتراض دارند.

روحانی: از جانب رهبر توصیه‌هایی درباره این جلسه دریافت کردم

آقای روحانی در ابتدا ضمن مبارک خواندن این جلسه برای «مردم، کشور، دموکراسی و مردم‌سالاری دینی» تأکید کرد که «پاسخگو بودن» نباید نقطه ضعف دولت به شمار آید. وی افزود:‌ «دشمنان نظام فکر نکنند امروز آغاز شکافی بین دولت و مجلس است. این تصور کاملا اشتباه است.»

رئیس جمهوری ایران همچنین ضمن دعوت به استفاده از «بهترین کلام و نیکوترین جملات نسبت به یکدیگر» در این جلسه گفت که توصیه‌هایی از رهبر ایران درباره این جلسه دریافت کرده و امیدوار است که بتواند نکات مورد نظر وی را «دقیقا مراعات» کند.

وی گله‌های دولت از مجلس یا برعکس را گله‌های دوستانه و برادرانه دانست و تصریح کرد که سوالات نمایندگان مجلس سوالات مردم است.

«اشکال از تصور مردم و ترسیم ملت ایران نسبت به آینده ایران بود»

حسن روحانی با تاکید بر اینکه سوال اصلی این است که چرا مردمی که در دولت یازدهم و ماه‌های اول دولت دوزادهم شاهد تحول مثبت اقتصادی فرهنگی، مسایل اجتماعی، امنیت ملی وسیاست خارجی و داخلی بودند، باید نسبت به آینده خود نگران باشند، گفت: «رشد ما در تمام زمینه‌ها رو به جلو بود اما چرا در هفت یا هشت ماه اخیر شرایط نویی آغاز شد؟»

رئیس جمهوری ایران در ادامه افزود: «اشکال از تصور مردم و تصویر مردم از آینده ایران بود. ناگهان تصور مردم ایران از آینده تغییر کرد. اقتصاد،‌ قیمت ارز ، رونق اقتصادی همه مهم است اما همه اینها در برابر امید مردم ناچیز است. چرا مردم نسبت به آینده ایران دچار تردید شده اند؟ و از این بالاتر برخی نسبت به عظمت نظام و رشد و توسعه آینده دچار تردید شده‌اند.»

نمی گذاریم یک مشت ضد ایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شده اند علیه ما توطئه کنند

حسن روحانی در ادامه گفت: «ما نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا موفق شود. ملت مطمئن باشید. ما نخواهیم گذاشت یک مشت ضدایرانی که در کاخ سفید جمع شده‌اند علیه ایران توطئه کنند. آنها امروز و در پایان این جلسه ناامید خواهند شد.»

وی افزود: «کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود و بداند از پایان جلسه امروز به شدت اندوهگین خواهد شد چون پایان جلسه امروز اتحاد بالاتر بین مجلس و دولت و دو قوه و قوه قضاییه و بین سه قوه و نیروهای مسلح وهر چهار نهاد و نظارت و راهبری مقام معظم رهبری است.»

سوال نمایندگان در زمینه قاچاق کالا و ارز و عدم موفقیت دولت در مهار آنها

آقای روحانی یارانه‌های دولتی را دلیل اصلی به وجود آمدن انگیزه قاچاق دانست و گفت: «دولت ششصد میلیارد تومان برای تأسیس سامانه‌های مختلف و اتصال این سامانه‌ها به یکدیگر هزینه کرد. وقتی به کالاها یارانه می دهیم قیمت کالاها بالا می‌رود. هر چه قیمت ارز پایین برود واردات قاچاق بیشتر می شود و برعکس هر چه قیمت ارز بالا برود واردات قاچاق نیز کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از قاچاق باید از تولید داخلی حمایت کنیم و اگر از تولیدکنندگان دفاع کنیم معنی ندارد قاچاق وارد شود. »

رئیس جمهوری ایران در پاسخ به سوال اول نمایندگان همچنین افزود: «چطور میزان قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار در طول چهار سال به ۱۲/۵ میلیارد دلار رسید؟ ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرا قوه‌ای ایست. فقط کار دولت و قوه مجریه نیست. سوال باید این باشد که چطور قاچاق از ۲۵ میلیارد به رقم ۱۲/۵ میلیارد دلار رسید و برنامه دولت برای رساندن این رقم به صفر چیست؟ اگر سوال این گونه بود من انگیزه بیشتری برای پاسخگویی داشتم.»

وی ضمن پر رنگ خواندن نقش نیروی انتظامی و سربازان گمنام و نیروهای نظامی دیگر بخصوص سپاه، در زمینه قاچاق گقت: «مرزهای جنوبی و شرقی را در اختیار سپاه قرار دادیم و با کمک همه اینها توانستیم به این عدد برسیم.»

سوال نمایندگان: برجام برای چه بود و چرا تحریم‌های بانکی باقی مانده است؟

رئیس جمهوری ایران در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس دباره برجام گفت: «از شما می‌پرسم برجام برای چه بود؟ برجام آمد تا بگوید برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. شورای امنیت سازمان ملل بجای اینکه بگوید تحریم باید بگوید تشویق و ما به اینجا رسیدیم. قطعنامه گذشته شورای امنیت این بود که صلح و امنیت جهانی را تهدید می‌کند. و قطعنامه اخیر این سازمان می‌گوید فعالیت ایران صلح‌آمیز است و دیگر کشورها باید به ایران در این راستا به ایران کمک کنند. ثمره برجام چنین بود.»

حسن رو حانی با تاکید بر اینکه برجام بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را حل کرد، افزود: «تحریم‌هایی که مربوط به برنامه‌ هسته‌ای بود حذف شد. اما تحریم‌های سیستم بانکی و دیگر مسائل باقی ماند. ما با نزدیک به سیصد بانک همکاری داریم.»

رئیس جمهوری ایران در ادامه از مجلس خواست تا با تصویب لوایح دولت در زمینه بانک گفت: «این چهار لایحه نه تنها برای روابط بانکی که برای حیثیت ایران اساسی است، ما کشوری هستیم ضد تروریسم و ضد پولشویی، بنابراین برای ما مهم است. بنابراین لوایح شما می تواند در زمینه روبط بانکی بسیار به ما کمک کند.»

سوال نمایندگان درباره ایجاد اشتغال و مقابله با بیکاری

حسن روحانی کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه اشتغا‌لزایی را بسیار درخشان دانست و آن را از جمله کارنامه‌هایی دانست که در کمتر کشوری می توان یافت. وی در ادامه افزود: «اگر هنر دولت یازدهم نبود اکنون بیکاری به جای ۱۲ درصد، ۲۲ درصد بود.»

رئیس جمهوری ایران همچنین اظهار داشت: «ما در زمینه اشتغال موفقیت بزرگی داشتیم. برای اولین‌بار در بهار ۹۷ بیش از تقاضای کار، شغل ایجاد کردند.»

روحانی افزود: «طبق آمار ۷۱۱ هزار نفر جویای کار بودند و ۷۵۶ هزار شغل ایجاد شده است، از نظر بیکاری کارنامه خوبی داریم، اما البته مردم ما قانع نیستند و این حرف درست است. هنوز بیکاری فراوان است این هم درست است.»

وی ضمن مقایسه دولت خود با دو دوره دولت محمود احمدی‌نژاد گفت: «اگر دولت یازدهم و دوازدهم مثل دولت نهم و دهم در اشتغال کار می‌کرد امروز رقم بیکاری ما به جای دوازده درصد، ۲۲ درصد بود. این هنر دولت یازدهم و دوازدهم است.»

سوال نمایندگان از رئیس جمهور درباره نوسانات بازار ارز

حسن روحانی در پاسخ به سوال نمایندگات درباره نوسانات بازار ارز گفت که دلیل این بحران را بیشتر عوامل روانی، اجتماعی و سیاست خارجی می‌داند تا بیش از مسائل اقتصادی.

وی دلیل تغییر تصمیمات سیاست‌های ارزی مانند ارز مسافری را آغاز تحریم‌ها خواند و گفت: « این که ما در یک مقطعی تصمیم گرفتیم و تصمیم مان را بعدا عوض کردیم، خیلی طبیعی است.ما قبل از تحریم آمریکا یک جور تصمیم گرفتیم بعد از تحریم آمریکا جور دیگری تصمیم گرفتیم.»

ذوالنور: «آقای رئیس جمهوری ایران است یا سوئیس؟»

مجتبی ذوالنور، نماینده قم پاسخ روحانی نسبت به کاهش قاچاق را نادرست توصیف کرد و از رویکرد دولت و شخص رئیس جمهوری انتقاد کرد. وی وعده‌های انتخاباتی‌ روحانی درباره برجام و کارکردهای آن را یادآوری کرد و از وی درباره ارتباط با ۳۰۰ بانک جهان، سیستم بانکی اروپا و چگونگی ارتباط با بانک‌ها پرسید. آقای ذوالنور در ادامه تاکید کرد که از ۴۹ تعهد مرتبط با کنوانسیون FATF، ایران بیشتر آن‌ها را اجرا کرده است. وی ناکارآمدی ارتباط با سیستم بانکی را ناشی از ناتوانی برجام از رسیدن به اهدافش توصیف کرد.

نماینده قم، آمار روحانی از اشتغال‌زایی را، تضاد آماری توصیف کرد و از روحانی پرسید: «آقای رئیس جمهوری ایران است یا سوئیس؟» وی همچنین گفت که آمار ایجاد شغل را باید همزمان با تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی و افزایش لشکر بیکاران ارائه کرد.

606x404_cmsv2_41452d15-522a-57a5-81fa-e9e8c5f8582e-3290242

مجتبی ذوالنور، حسن روحانی را به خودشیفتگی متهم کرد و عدم مشورت خواستن از کارشناسان را علت نابه‌سامانی بازار ارز دانست. وی گفت: «مشکل ساختن کاخ آرزوها برای مردم با برجام و ایجاد رابطه با آمریکا بود که با لگد ترامپ فرو ریخت.»

حسن روحانی در پاسخ به انتقادات نمایندگان تغییر جو بر علیه دولت را به تاریخ پنجم دی‌ماه ۱۳۹۶ ارجاع داد و گفت: «در این روز بود که مردم ناگهان دیدند عده‌ای در خیابان‌ها شعار می‌‌دهند که شعارهای هنجارشکنانه بود. این حادثه در سال‌های گذشته کم‌نظیر بود. حادثه دی‌ماه ترامپ را به طمع انداخت وی در اواخر دی‌ماه گفت من در برجام نمی‌مانم. با نا‌آرامی داخل و تهدیدهای بیرون مردم ناآرام شدند. سیاه‌نمایی زندگی مردم را به سیاهی می‌برد.»

«چرا عده‌ای جرات کردند رئیس جمهوری مملکت را به ترور تهدید کنند؟»

حسن روحانی در ادامه افزود: «البته اگر شعار علیه حسن روحانی باشد اشکال ندارد. من اگر به ترور تهدید شوم مشکلی نیست. آرزوی ما شهادت است. اما چرا عده‌ای جرات کردند رئیس جمهوری مملکت را به ترور تهدید کنند؟ چون فکر کردند بین دولت و رئیس جمهور فاصله است. اگر متحد باشیم، فیضیه مرکز انقلاب تبدیل به جایی نمی‌شد که آب به آسیاب دشمن بریزد.»

وی همچنین درباره خروج ایالات متحده ازبرجام گفت: «ادثه دی ماه آقای ترامپ را به طمع انداخت تا اینکه در اواخر دی ماه اعلام کند من در برجام نمی مانم مگر آنکه اروپا و دیگران با من راجع به بند غروب و مساله موشک همراه شوند و اگر همراه نشوند یک جانبه خارج می شوم و بعد از این تهدید می بینیم با آن ناآرامی داخل و تهدیدات بیرون مردم نگران شدند.»

رئیس جمهوری ایران با اشاره بر اینکه به صد در صد اهداف برجام نرسیده ایم اظهار داشت که شرکت‌ها و بانک‌هایی که پس از برجام به ایران آمدند حالا می‌روند. وی گفت:‌« ما سوئیفت را باز گرداندیم و ما پی‌ام‌دی را حل کردیم، قطعنامه‌ها را برداشتیم و تحریم‌های تسلیحاتی تا ۲ سال و نیم دیگر برداشته می‌شود.»

روحانی از مردم خواست تا امیدوار باشند. وی تاکید کرد: «آماری که من درباره اشتغال دادم، آمار اشتغال خالص است. در دنیای امروز، آنچه من قول دادم،‌ قول دادم راه من راه اعتدال است. با تندروی به جایی نمی‌رسیم. راهی جز دوستی، برابری و وحدت نداریم. برای منافع ملی کنار هم باشیم. به‌عنوان مسئول اجرای قانون اساسی، در اجرای حق نمی‌توانیم به منافع ملی ضربه بزنیم.»

رئیس جمهوری ایران افزود: «این گونه نیست که دو راه داشته باشیم که یا در برجام بمانیم یا نمانیم. روز گذشته در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور فرانسه نیز گفتم اگر اروپا به تعهدات خود عمل نکند، ما راه سوم را در پیش می‌گیریم و آن را به مجلس و مردم اعلام خواهیم کرد.»

وی افزود: «دوران تحریم در اختیار ما است. اگر ما و شما و مردم با هم باشیم، از این دوره به سرعت عبور می‌کنیم. مساله اول مردم این است که ما با هم اختلاف نداشته باشیم. مردم از آمریکا و تحریم‌ها و تهدیدهای خارجی نمی‌ترسند، از جنگ و دعوا بین ما می‌ترسند. مردم باید مطمئن شوند ما با هم هستیم. رهبر دستور داد شورایی تشکیل شود با حضور سران سه قوه، برای اینکه به مردم نشان دهیم سه قوه با هم متهم هستند.»

نظر نمایندگان درباره قانع‌کننده بودن پاسخ‌های رئیس جمهور

۲۲ نماینده خواستار با استناد به ماده ۱۲۴ آئین‌نامه داخلی مجلس خواستار رای‌گیری علنی با ورقه برای قانع شدن یا نشدن از پاسخ‌های رئیس‌ جمهوری شدند. این طرح با نظر نمایندگان، رد شد. در نهایت نظر نمایندگان مجلس درباره پاسخ‌های رئیس جمهوری ایران به شرح زیر بود:

درباره کنترل قاچاق، پاسخ رئیس جمهور قانع کننده نبود.

درباره تحریم‌های بانکی، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده بود.

درباره کاهش بیکاری، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده نبود.

درباره علت رکود اقتصادی، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده نبود.

علت افزایش نرخ ارز و کاهش پول ملی، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده نبود.

606x404_cmsv2_d5028a5b-495e-5db2-b6dd-77c1a572099d-3290242 (1)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا