لامبورگینی، این گاو خشمگین ایتالیایی بهترین اتفاقی که در ابتدای ۲۰۱۷ انتظارش را داشتیم، شکل داد.
بلوغ زودرس لامبورگینی
دنیا هرگز مورسیهلاگو را فراموش نخواهد کرد. ابرخودرویی که لامبورگینی از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ دقیقا ۴ هزار و ۹۹ دستگاه از آن را تولید کرد و فروخت و تبدیل شد به اسطوره دستنیافتنی دنیای سوپراسپورتها. حالا شرکت مانده بود و زمانی کوتاه برای ساخت جانشین مورسیهلاگو. چالش اصلی آن بود که سطح توقع مشتریان بهشدت بالا رفته بود و دیگر با یک مدل معمولی راضی نمیشدند. به همین خاطر با استفاده از همان پلتفرم خودرویی ساختند که در مدل پایهاش از قویترین ویرایش مورسیهلاگو نیز قویتر از آب درآمده بود؛ Aventador. نام او نیز مانند دیگر تولیدات شرکت، برگرفته از گاوهای وحشی اسپانیایی بود. اونتادور یا به قول اسپانیاییها «ابنتادور» گاو مسابقهای بود که در سال ۱۹۹۳ جایزه جانسختترین مبارز را به خود اختصاص داده بود. شاید پلتفرم اونتادور با مورسیهلاگو مشابه بود ولی شرکت در قسمت پوسته کابین از ساختاری کاملا منحصر به فرد استفاده کرده بود. آنها سراغ یک سازه فوق سبک تمام فیبر کربنی رفتند که باعث کاهش وزن ۱۰۰ کیلوگرمی شده بود. این ایده بهصورت ابتدایی روی رونتون رویایی اجرا شده بود ولی توسط مهندسان به کمال رسید و در نهایت روی اونتادور اجرا شد. نکته جالب آن است که لامبورگینی توانسته بود باز هم از دل همان پیشرانه قدیمی ۵/ ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل ۶۰ درجه خود، قدرتی بالاتر را بیرون بکشد. ۷۰۰ اسببخار رقمی وحشتناک برای این محصول به حساب میآمد. البته یکی از رسانههای بومی ایتالیا اعلام کرده بود که شرکت تنها حجم موتور را مانند نمونههای قبلی در نظر گرفته بود. این یعنی پوسته به کلی از ابتدا طراحی شده بود. این خودرو از همان ابتدا با انتقاد دوستداران محیطزیست روبهرو شد. چراکه میزان تولید گاز Co2 در آن بیشتر از استانداردهای اروپا بود و مصرف سوخت ۱۷ لیتریاش نیز سر به فلک میکشید. همزمان با ۵۰ سالگی شرکت، نسخه ۷۱۰ اسببخاری آن معرفی شد. بعد از آن مدل سوپر ولوچه SV با قدرت باورنکردنی ۷۵۰ اسببخاری راهی خیابان شد. این مدل به دلیل حذف دستهجمعی آپشنها با برخی مخالفتها از سوی مشتریان روبهرو شد. به همین خاطر بود که شرکت نسخهای فول آپشن و فوقالعاده پرقدرت به اسم اونتادور S را تولید کرد که البته با استقبال خوبی هم روبهرو شد.
به روایت عدد و رقم
منهای نسخه رویایی سوپر ولوچه که تنها ۱۰ اسببخار قویتر است، این مدل قویترین ویرایش اونتادور به حساب میآید. یک جادوگری درست و حسابی از لامبورگینی. خودرویی که باز هم درون سینهاش همان پیشرانه سنتی ۵/ ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکلی را میبینیم که بدون هیچگونه سیستم پرخوران (توربوشارژر و سوپرشارژر) توانسته ۷۴۰ اسببخار نیرو در ۸۴۰۰ دور در دقیقه و ۶۹۰ نیوتنمتر گشتاور در ۵۵۰۰ دور در دقیقه فراهم کند. این یعنی یکی از بهترین موتورهای V12 دنیا. به ازای هر یک لیتر از قوای محرکه اونتادور اس، ۹/ ۱۱۳ اسببخار نیرو و ۱/ ۱۰۶ نیوتنمتر گشتاور تولید میشود که نشان از بازده فوقالعاده بالایش دارد. این لامبو با سیلندرهای ۹۵ میلیمتری که هر یک ظرفیتی ۵/ ۵۴۱ سیسی برای سوخت دارند، توانسته به ضریب تراکم ۸/ ۱۱ بر یک دست پیدا کند. تصور کنید در بالاترین دور موتور قابل تحمل این خودرو یعنی ۸۵۰۰ دور در دقیقه چگونه ۴۸ سوپاپ با سرعت بالا باز و بسته میشوند.
با اینکه اونتادور فوق یکی از سبکترین سازههای شاسی را در بین تمام تولیدات شرکت دارد ولی هنوز هم وزن ۱۵۷۵ کیلوگرم، کمی سنگین به نظر میرسد ولی با این اوصاف آنقدر توانش بالاست که نسبت قدرت به وزنش ۴۶۹ اسببخار بر تن شده است. آنهایی که این ایتالیایی خشن را از نزدیک دیدهاند، میتوانند شهادت بدهند که ابعادش مانند یک سدان سایز بزرگ است. یک کوپه ۲ در فوق اسپورت که طول، عرض و ارتفاعی معادل ۴۷۹۷، ۲۰۳۰ و ۱۱۳۶ میلیمتر دارد
. فاصله بین دو محور جلو و عقب آن ۲۷۰۰ میلیمتر را نشان میدهد. فاصله عرضی بین دو چرخ عقب و جلو به ترتیب ۱۷۲۰ و ۱۶۸۰ میلیمتر شده تا بهخوبی این نکته را بیان کند که یکی از عریضترین اسپورتهای حال حاضر دنیا با مرکز ثقلی بیاندازه پایین است. این خودرو از سطح زمین تنها ۱۱۵ میلیمتر فاصله دارد. یعنی تقریبا روی زمین میخزد. شرکت برای اینکه تعادل و توزیع وزن روی شاسی را رعایت کند موتور را کمی از دیفرانسیل عقب جلوتر آورده و همین امر کاری کرده که میزان بار روی محور عقب به ۵۷درصد برسد. دیگر یک رسم شده است که لامبورگینی ویرایش S محصولات خود را با تایرهای شرکت هموطن خود پیرلی عرضه میکند. به خصوص روی این مدل که از مدلهای جدید P Zero نیز بهره میبرند.
لاستیکهایی که در محور جلو به اندازه ۲۵۵.۳۰ میلیمتری ۲۰ اینچی و در محور عقب ۳۵۵.۲۵ میلیمتری ۲۱ اینچی هستند. کفشهای مدرن این خودرو با دیسک ترمزهایش همخوانی فوقالعادهای دارد. ایتالیاییها برای این مدل از دیسکهای ۴۰۰ میلیمتری در جلو و ۳۸۰ میلیمتر در عقب استفاده کردهاند. هرچقدر این خودرو در زمینه تولید گاز آلاینده مونوکسیدکربن با رکورد ۳۹۴ گرم در هر ۱۰۰ کیلومتر آمار فاجعهباری از خود به جا گذاشته، ولی در قسمت مصرف سوخت شرایطی به مراتب بهتر دارد. با توجه به پیشرانه حجیم اونتادور و قدرت چشمگیرش، مصرف میانگین ۱۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر چندان هم بد نیست.
البته این را هم در نظر داشته باشید که این لامبورگینی دارای یک باک ۸۵ لیتری است. مانند اغلب مدلهای اخیر شرکت، این محصول نیز مجهز به سیستم انتقال قدرت AWD است. جعبهدنده آن را نیز از نوع ۷ سرعته اتوماتیک طراحی کردهاند. اونتادور اس با همین پکیج جادوییاش میتواند صفر تا صد را در ۹/ ۲ ثانیه بپیماید.
شتاب صفر تا ۱۶۰ آن ۷/ ۵ ثانیه، صفر تا ۲۰۰ معادل ۷/ ۸، صفر تا ۲۵۰ دقیقا ۲/ ۱۴ و صفر تا ۳۰۰ کیلومتر در ساعتش ۸/ ۲۴ ثانیه اعلام شده است. با این ابرهیولا میتوان ۴۰۰ متر را ۴/ ۱۰ ثانیهای آن هم با سرعت ۲۲۰ کیلومتر در ساعت پیمود. پیمایش مسیر یک کیلومتری صاف برایش ۸/ ۱۸ ثانیه زمان میبرد. اونتادور فوق یکی از بهترین نمایشها را در شتاب اولیه داشت. این عملکرد تحسینبرانگیز را در شتاب ثانویه نیز شاهد هستیم. جایی که از ۶۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را با دنده ۴ در ۷/ ۲ ثانیه میپیماید. با همین دنده ۸۰ تا ۱۲۰ کیلومتر در ساعت را ۶/ ۲ ثانیهای میپیماید. در همین سرعت اگر یک دنده بالاتر برویم زمان به ۴/ ۳ ثانیه میرسد و اگر باز هم یک دنده دیگر بالاتر برویم یعنی در دنده ۶، پیمایش ۸۰ تا ۱۲۰ کیلومتر در ساعت معادل ۵/ ۴ ثانیه طی میشود.