در شهرهایی همانند تهران و شیراز که جمعیت زیادی دارند میتوان آلودگی هوا را مشاهده کرد که البته تهران از نظر آلودگی هوا در وضع بدی قرار دارد.در این شهرها شرکت ها و ماشین های زیادی در حال کار هستند که سبب ایجاد آلودگی هوا میشوند و این آلودگی گریبان گیر افرادی که در آن زندگی میکنند میشود،بخصوص افراد با سن بالا.
محققان با استناد به نتایج یک مطالعه پایلوت، گفتند مصرف دوز بالای مکمل های ویتامین B آسیب های ناشی از ذرات ریز معلق در هوا را جبران می کند.
به نقل از شبکه خبری بی بی سی نیوز، محققان تاکید دارند که لازم است این یافته مطالعاتی در شهرهای بسیار آلوده نیز همچون پکن و مکزیکوسیتی مورد بررسی قرار گیرد.
اثرات ناشی ازآلودگی هوا برسلامتی انسان باعث افزایش نگرانی مردم سراسر جهان شده است، اما ساز و کارهای واقعی اثرگذاری آلودگی هوا بر سلامت مردم هنوز مشخص نیست.
براساس آمارسازمان جهانی بهداشت، بیش از۹۰درصد ازمردم جهان درمناطقی زندگی می کنند که آلودگی هوا از شاخص های تعیین شده تجاوز می کند.
یکی ازخطرناک ترین آلاینده ها ذرات بسیار ریزمعلق درهواهستند که قطری کمتر از ۲.۵ میکرون دارند و به آنها ذرات با ۲.۵PM اطلاق می شود.
این ذرات پیچیده از منابع مختلفی همچون دود خودروهای دیزلی و اجاق های هیزم سوز تولید می شوند و یکی از محصولات جانبی حاصل از واکنش های شیمیایی هستند.
ذرات ۲.۵میکرومتر، درحدود یک سی ام تار موی انسان، می توانند به ریه انسان نفوذ کنند و به سلامت قلب و ریه افراد جوان و پیر آسیب برسانند.
محققان ازمدت ها پیش گمان داشتند که ذرات ریز ۲.۵ میکرومتری به واسطه ایجاد تغییرات اپی ژنتیک در سلول ها می توانند به سلامتی انسان آسیب برسانند.
جیا زونگ از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد که مدیریت این مطالعه به عهده داشت گفت: حضور بسیاری از عوامل محیطی مثل آلودگی هوا، احتمالا ژن های دستگاه ایمنی را در سطح اپی ژنتیک تغییر می دهد و باعث اختلال در سیستم دفاعی بدن می شود.
محققان پیش از این در مطالعه حیوانی با مواد شیمیایی بیفنول A متوجه شدند که مواد مغذی به نحوی می توانند از این فرایند پیشگیری کنند.
در این آزمایش انسانی جدید، یک تیم بین المللی از محققان درصدد برآمدند دریابند آیا با مصرف روزانه مکمل ویتامین B که حاوی ۲.۵ میلی گرم فولیک اسید، ۵۰ میلی گرم ویتامین B۶، و یک میلی گرم ویتامین B۱۲ است می توان باعث کاهش تجمع ذرات ریز ۲.۵ میکرومتری در بدن شد یا خیر.
در این مطالعه با توجه به دارونمایی که برای اندازه گیری واکنش اولیه به شرکت کنندگان داده شد،۱۰ داوطلب ابتدا با قرار گرفتن در معرض هوای پاک بررسی شدند.
مجددا همان داوطلبان پس از قرار گرفتن در معرض هوای حاوی سطح بالایی از ذرات ریز ۲.۵ میکرومتر با مصرف دوز بالایی از ویتامین B بررسی شدند.
محققان دریافتند مصرف مکمل ویتامین B اثر ذرات ریز ۲.۵میکرومتری را بین ۲۸ تا ۷۶ درصد در جایگاه دهم ژن کاهش می دهد، و کاهش اثر مشابهی روی دی ان ای میتوکندری دارد.