سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
سینما و تلویزیونگوناگونمجله فرهنگ و هنر

عناصر پاییزی؛ چیز‌هایی که ما را عاشق خزان کردند

[ad_1]

پاییز غریبه و آشناست؛ برای برخی سنگین و جانکاه و برای برخی جنون و موج و حیات است.

فقط نیاز است بنگریم. با چشم دل و درون بنگریم!

آنجاست که می‌بینیم آسمان خاکستری پاییز، به دریایی آرام می‌ماند که خانه‌ی امنی برای ماهی‌ها و مرجان‌هاست. آنجاست که باریدن‌های بی‌وقفه ابرها مانند اشک شوقی می‌شود به هنگام دیدار یار غایب بعد از سالیان دراز و ریزش‌ها و خزان خبر می‌دهند از تولدی دوباره و حیاتی مجدد. حیاتی که با طوفانی از رنگ و رنگ آغاز می‌شود و چه نیکو حیاتیست که از تیرگی بیزار و عاشق زردها و نارنجی‌ها و قرمزهاست.

عناصر پاییزی؛ چیز‌هایی که ما را عاشق خزان کردند

فقط کافیست بنگریم. خوب بنگریم تا خوب ثبت کنیم!

مثل تمام پاییزهایی که خوب ثبت شدند مثل آن پاییز دل‌انگیز همراه با عطر خرمالوهای تازه رسیده که بوی نم خاک را هنوز به دوش می‌کشیدند. یا آن پاییزهایی که پشت پنجره با دست‌هایی که به دور کمر فنجان‌مان حلقه بودند، سپری شدند. یا آن صداها و شعرهایی که با آب و هوای سرد زمستان غریب و از سوزش های تابستان بیزارند.

چیک چیک و خش خش و بزن باران و چه و چه و چه …

و حال می‌خواهیم باهم ثبت‌هایی را مرور کنیم که از بُعد ظاهر دلگیر پاییز گذر کرده و به شیرینی و شکوه آن رسیده‌اند. ثبت‌هایی که پاییز را به یاد دل‌های بینایمان می‌اندازند. در ادامه مطلب با برترین‌ها و این مطلب پاییزی همراه باشید.

پادکست پاییزی؛ پاییز یهو میاد

رادیو چهرازی بدون شک یکی از حاملان اصلی پاییز این روزهای جوانان ایرانی به حساب می‌آید. مجموعه پادکست رادیو چهرازی، اولین بار در سال ۹۲ ضبط شده و به دست مردم رسید. این پادکست درباره تعدادی از بیماران آسایشگاه روانی چهرازی است که قصه‌های مختلفی را بیان می‌کنند. اصلی‌ترین و مهم‌ترین قسمت این مجموعه پادکست، قسمت پاییز آن است.

عناصر پاییزی؛ چیز‌هایی که ما را عاشق خزان کردند

«پاییز که می‌شه ما بی‌اختیار می‌ریم اتاقِ جمشید. پاییز یه‌هو میاد، تو یه‌روز، مثل بهار و بقیه.» همین چند جمله‌ی آغازین این پادکست برای ترغیب مخاطب به گوش جان سپردن به آن تا به انتها کافیست. جملات مرتبط با پاییز چنان با سوز و غم و نفوذگرانه در این پادکست ادا می‌شوند که در همان بار اول گوش دادن به آن می‌توانند تاثیر خود را بگذارند. همین جملات تاثیرگذار موجب قرار گرفتن این پادکست تکرار نشدنی، در لیست ثبت‌های پاییزی ما شده است.

عناصر پاییزی؛ چیز‌هایی که ما را عاشق خزان کردند


خواننده پاییزی؛ تو بارون که رفتی

مگر می‌شود نام پاییز به میان آید و بی‌شمار آهنگ‌های پاییزی و بارانی سیاوش قمیشی به ذهنتان نیاید؟ سیاوش قمیشی بدون شک نامی است که از سال‌ها پیش با نام پاییز عجین شده و بسیاری این خواننده محبوب را به عنوان پادشاه پاییز می‌شناسند. آهنگ‌های پاییزی و بارانی این خواننده حرفه‌ای حتی با گذشت سالیان طولانی از تاریخ انتشار آن‌ها هنوز از مهم‌ترین عناصر پاییزی به حساب می‌آیند که حتی اگر در فصلی غیر از پاییز باشید، می‌تواند حال و هوای پاییزی را به شما القا کند.

عناصر پاییزی؛ چیز‌هایی که ما را عاشق خزان کردند

از مشهورترین آثار سیاوش قمیشی که حال و هوای پاییزی و بارانی دارند، می‌توانیم به آثار بی‌بدیلی مانند «پاییز»، «پرسه»، «گل‌های پونه»، «تو بارون که رفتی»، «باغ بارون‌زده»، «پنجره» و «قصه امیر» اشاره کنیم. هر یک از این آهنگ‌ها بی شک بوی باران و صدای خش‌خش برگ‌ها را برایتان زنده خواهند کرد.


کتاب پاییزی؛ پاییز فصل آخر سال است

اگر اهل کتاب و کتاب‌خوانی باشید، شنیدن نام پاییز می‌تواند شما را یاد کتاب زیبای نسیم مرعشی بیندازد. کتاب «پاییز فصل آخر سال است» که نخستین بار در سال ۹۳ توسط نشر چشمه منتشر شد، توانست جایزه ادبی جلال آل احمد را از آن خود کند. موضوع این کتاب روایت زندگی سه دختر به نام‌های شبانه، روجا و لیلا است که در دو بخش تابستان و پاییز به دغدغه‌های زندگی آن‌ها پرداخته می‌شود.

عناصر پاییزی؛ چیز‌هایی که ما را عاشق خزان کردند

تلخی و حال‌وهوای دلگیر و پاییزی و فضای حزن‌آلود داستان، به خصوص در بخش پاییز آن ممکن است برای برخی از خوانندگان خوشایند نباشد، اما بدون شک طرفداران و عاشقان پاییز حس زیبای پاییزی شدن را با این بخش‌های کتاب تجربه خواهند کرد. کتابی که نامش هم به اندازه کافی، انسان را به یاد روزهای بارانی پاییزی می‌اندازد.


فیلم پاییزی؛ درام زیبای ژاپنی

فیلم ژاپنی «بعد از ظهر پاییزی» یکی از فیلم‌هایی است که بعد از شنیدن نام پاییز به ذهنمان خطور می‌کند. این که این فیلم تداعی‌گر پاییز برای ماست تنها مربوط به نام آن و استفاده از کلمه پاییز در آن نیست. بلکه حزن و اندوه شخصیت فیلم است که ما را به یاد شب‌های دلگیر و طولانی پاییز می‌اندازد.

عناصر پاییزی؛ چیز‌هایی که ما را عاشق خزان کردند

این فیلم درباره پیرمردی است که سعی دارد پسر مناسبی برای ازدواج با دختر کوچکش بیابد و بعد از ازدواج فرزندش، تنها و بی‌کس در خانه‌ای خالی می‌ماند. این پیرمرد اگرچه خودش هم می‌داند که با رفتن فرزندش تنها خواهد شد، اما هر کاری انجام می‌دهد تا دخنر به جای نگهداری از او زندگی خود را در پیش گیرد. بعد از ظهر پاییزی قطعا یکی از بهترین فیلم‌های سینمای ژاپن و بهترین فیلم پاییزی دنیا به شمار می‌رود.

در این مطلب سعی ما بر این بود که عناصری فرهنگی که برای همه یادآور پاییز می‌باشند و حال و هوای پاییزی دارند را مرور کنیم. بدون شک که از دیدگاه شما نیز پادکست‌ها، کتاب‌ها، آهنگ‌ها و همچنین فیلم‌های مختلفی می‌توانند یادآور پاییز باشند.

به عنوان مثال ممکن است پاییز برای بسیاری از شما یادآور آهنگ «آهای خبردار» از همایون شجریان و یا آهنگ «آهای بارون پاییزی» از سیروان خسروی باشد. یا حتی ممکن است با آمدن نام پاییز، کتاب شعر رستاک حلاج به نام «پاییز سال بعد» در پس ذهنتان اکران شود. برای شما چطور؟ پاییز برای شما چه مفهومی دارد؟

برای درک زیبایی‌های اکثر مفهوم‌ها و نمادها لازم است چشم سر فرو بندیم و چشم دل بگشاییم تا از خاکستری‌ها رنگین‌کمانی چند رنگ بسازیم. پس دلداده‌ی این فصل شاعرانه باشید و در رنگ‌های زیبای آن غرق شوید تا اوج لذت زندگی را با بوی خاک باران‌زده و تمام عناصر گفته شده از جمله رادیو چهرازی و سیاوش قمیشی، تجربه کنید.

[ad_2] منبع:برترنیها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا