پاول دورف: ترجیح میدهیم فیلتر شویم تا سرورهایمان را به ایران منتقل کنیم
پاول دورف اعلام کرده است که حتی در صورت فیلتر شدن تلگرام در ایران نیز حاضر نیست سرورها به ایران منتقل شود؛ چنانکه در قبال چین نیز چنین تصمیمی گرفت.
پس از آنکه دیروز خبری در رابطه با توافق وزارت ارتباطات و تلگرام برای انتقال سرورهای این کمپانی به ایران منتشر شد، پاول دورف در توییتر اعلام کرد که هرگز چنین تصمیمی گرفته نشده است. وی به این موضوع اکتفا نکرده و در یک بیانیهی تلگرامی اعلام کرده است که حتی به قیمت فیلتر شدن تلگرام در ایران نیز حاضر نخواهد شد سرورهای این سرویس ارتباطی را به ایران منتقل کند.
No Telegram servers (or any other servers with private data of our users) will be moved to Iran or installed there.
— Pavel Durov (@durov) July 22, 2017
دورف نوشت:
شایعهی عجیبی در مورد انتقال سرورهای تلگرام به ایران طرح شده است. این ماجرا مضحک است و حتی ارزش این را ندارد که در مورد آن اظهار نظر کنیم.
وی با این حال گفت:
کاملا مشخص است که تلگرام نمیتواند چنین درخواستهایی را با توجه به قوانین حریم خصوصی سختگیرانه بپذیرد. ما نمیتوانیم حریم شخصی کاربرانمان را به خطر بیندازیم؛ حتی به قیمت فیلتر شدن.
مؤسس تلگرام افزود:
ما حاضریم بازارهای بزرگی نظیر بازار چین را از دست بدهیم؛ اما بر سر یک بایت از اطلاعات کاربرانمان معامله نمیکنیم. ما همچنان در حال پژوهش و تحقیق برای افزایش سرعت برای کاربرانمان در جهان هستیم و هرگز مکان سرورهایمان را تغییر نمیدهیم.
وی ضمن نام بردن از دو کشور ایران و روسیه، تأکید کرد هرگز سرور تلگرام به این کشورها منتقل نخواهد شد. دورف مشخصا در مورد ایران چنین اظهار نظر کرده است:
حاضریم بازار ایران را از دست بدهیم تا اینکه سر یک بایت از اطلاعات شخصی کاربرانمان معامله کنیم؛ این کار را قبلا در چین هم کردهایم.
بخشی از جملات دورف شاید خطاب به جهرمی، معاون وزیر ارتباطات بود که در برنامهی تلویزیونی شنبهشب تأکید کرد:
انتقال تلگرام به ایران باعث بهبود کیفیت و کاهش قیمت و افزایش سرعت دسترسی میشود.
دورف تأکید کرد همه اپلیکیشنها و پیامرسانهای اجتماعی اولین هدفشان کار کردن با CDN-ها است تا سرعت و کیفیت مطلوب ارائه کنند و دیتای تلگرام بهصورت رمزگذاری شده به کاربر منتقل شود. این دیتا بهصورت بسته روی سرورهای تلگرام ذخیره میشود و کسی نمیتواند آن را باز کند و بخواند.
این در حالی است که جهرمی در مصاحبه تلویزیونی گفت:
درصورتیکه تلگرام پیشنهاد ایران را نپذیرد، قانونگذار در خصوص فعالیت آن در کشور تصمیمگیری خواهد کرد.