سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
مجله پزشکی و سلامت

درخشش یک داروی جدید در درمان سرطان ریه

880x495_cmsv2_d29cf270-4c79-598e-9ddb-fa5c42dcd8e9-3130209

نتایج تحقیقی درباره سرطان ریه که بر ۶۰۰ بیمار از ۱۶ کشور صورت گرفته و در «مجله پزشکی نیوانگلند» منتشر شده، حاکی از آن است که داروی پمبرولیزامب (Pembrolizumab) با نام تجاری کیترودا (Keytruda) سبب بهبود درمان و افزایش طول مبتلایان به این بیماری می‌شود.

پمبرولیزامب دارویی است که در ایمن‌درمانی یا ایمونوتراپی بکار می‌رود. ایمن‌درمانی یک روش درمانی برای برخی بیماری‌ها از جمله سرطان است که با تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی عمل می‌کند. ایمن‌درمانی در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه کادر درمانی قرار گرفته است چرا که حتی در درمان سرطان‌هایی که در بدن پخش شده‌اند نیز عملکرد بهتری نسبت به شیمی‌درمانی از خود نشان می‌دهد.

مطالعه در مورد این دارو که بر روی بیماران مبتلا به یک نوع سرطان پیشرفته ریه موسوم به «کارسینوم سلول غیر کوچک» (Non-small-cell lung carcinoma) صورت گرفته نشان می‌دهد که این دارو در ترکیب با سایر داروهای شیمی‌درمانی سبب طول عمر این افراد را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد.

کارسینوم سلول غیر کوچک حدود بیشتر در میان افراد سیگاری رواج دارد و حدود ۸۵٪ از انواع سرطان‎های ریه را شامل می‌شود و نسبت به شیمی‌درمانی مقاوم است.

این تحقیق که در دانشگاه پزشکی لانگن نیویورک (NYU Langone Medical Center) به سرپرستی دکتر لینا گاندی صورت گرفته نشان می‌دهد که ۶۹ درصد از افرادی که این دارو رو همراه با دیگر داروهای شیمی‌درمانی دریافت کردند یکسال پس از درمان همچنان زنده بودند. در مقابل تنها ۴۹ درصد از کسانی که تنها درمان‌های مرسوم شیمی‌درمانی را دریافت کرده بودند، پس از یک سال زنده ماندند.

یک دوره درمانی با این دارو حدود ۱۵۰ هزار دلار هزینه در بر دارد. همچنین این دارو در ترکیب با دیگر داروهای شیمی‌درمانی می‌تواند برای درمان ملانوما، لنفوم هاجکین و سرطان معده، سر، گردن و مثانه بکار رود.

اثرات جانبی این دارو از قبیل حالت تهوع، کم‌خونی و خستگی در ۹۹ درصد از کسانی که این دارو را دریافت کردند دیده شده است.

پیشتر پزشکان این دارو را برای برخی مبتلایان به سرطان و با توجه به نتایج آزمایش‌ خون آنها تجویز می‌کردند. اما شرکت داروسازی مرک (Merck) که تولیدکننده این دارو است می‌خواهد تا اطلاعات بیشتری در مورد عملکرد این دارو در افراد مختلف کسب کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا