دفعه بعدی که یک هلوی پرزی کوچک رو تو دستتون نگه داشتید، میتونید از اون موهای
پرزی کوچکی که دستتون رو به خارش میندازه، بخاطر اینکه همچین میوه خوشمزه ای رو
درست کردن، تشکر کنید!
پرز هلو، فقط ویژگی عجیب میوه های تابستونی نیست، بلکه مکانیزمی دفاعی نیز هست
تا این میوه های حساس و ظریف به سرعت و سلامت از باغ به سبد غذایی شما برسن.
اول، پرزهای هلو از این میوه در برابر حشرات و آفت ها محافظت میکند. پرزهای کوچک برای برخی
از حشرات و ساس ها آزار دهنده است. وقتی هر اینچ از هلو با این پرزها پوشیده شده است خزنده ها
و پروانه ها نیز نمیتوانند روی سطح آن قرار بگیرند و در عوض نمیتوانند روی سطح آن تخم بگذارند
یا از میوه آن بخورند.
دوم، علاوه بر این، این پرزها با حفظ رطوبت از فاسد شدن پوست میوه جلوگیری میکنند. درست بر خلاف
سیب که پوست ضخیمی دارد و تا یک سال هم میتواند در انبار باقی بماند، هلو پوست نازکی دارد، بنابراین
ریزجاندارها زمان راحت تری برای نفوذ به پوست این میوه ها را دارند. گرچه این پرزها نمیتوانند جلوی قطرات
سیلابی ( یا آبی که از دستتان میچکد را بگیرد ) اما میتواند پوست هلو را از نفوذ قطرات شبنم و غبار حفظ کنند
زیرا وجود آب در سطح هلو میتواند محل مناسبی برای باکتری ها باشد و همین میتواند به فساد و پوسیدگی هلو
منجر شود.
از آنجا که این میوه در معرض خرابی و پوسیدگی هست، هلوها عمری کوتاه ولی با شکوه دارن!
از زمان برداشت تا خرابی، این میوه فقط دو هفته ماندگاری دارد.
در حالیکه پرزهای هلو کمک میکنه این میوه عمر طولانی تری داشته و برای شما که میخرید بهتره، هرکسی
دوست نداره وقتی یک میوه آبدار رو گاز مینه دهنش پر از مو بشه! در واقع تولیدکنندگان میوه باید در فرایند
آماده سازی، پرز بعضی از هلوها رو از بین ببرن تا برای خریداران جذاب تر باشن!
ما رو باور ندارید؟ به هلوهایی که توی بازار کشاورزهای خودتون هست نگاه کنید.
خیلی از پرورش دهنده ها محصولاتشون رو از هیچ طریقی فرآوری نمیکنند، بنابراین پرزها
همانطور که باید رشد میکنن.
خوب حالا یک نگاهی به هلوهایی که توی سوپرمارکتتون هست نگاه کنید، متوجه میشید که هلوها پرزهای
کمتری دارند و این نباید رو عمر هلوها تاثیر بزاره _ پرزها به هلویی که در حال رشد هست کمک میکنن، نه
بعد از رشد _ اما لمس بیشتر میتونه دوره پوسیدگی میوه های نسبتا حساس و ظریف که زود تغییر شکل میدهند
سریعتر میکند.
حتی اگه یکم پرز روی هلو رو قبول نمیکنید، میتونید به جاش میتونید از شلیل استفاده کنید.
شلیل با اینکه کمتر از هلو پرز دارد ولی طعمی مانند این میوه کلاسیک دارد، با پوستی فوق العاده
نرم و صیقلی!
در حقیقت این پوست صیقلی، باعث میشود آب از روی شلیل سرخورده و به زمین بریزد؛ این دقیقا
کاری هست که شلیل برای محافظت از خود انجام میدهد، دقیقا همانطور که هلو به طور طبیعی از
خود محافظت میکند.
برای این میوه میتونید از ویژگی ژن مغلوبی که داره متشکر باشید! شلیل ها بر حسب اتفاق بدون پرز
هستند، اما میتونن به رشد ادامه بدن، بخاطر اینکه پوست فوق العاده صیقلی و نرمی که دارن، که همین
پوست جلوی فساد و پوسیدگی شلیل رو میگیره!
وقتی این میوه در طول فصل داره درست میشه برای سال بعدی قوی تر و بهتر میشه!
گرچه، متاسفانه این میوه خیلی سریع قهوه ای و راحت تر پوسیده میشه چون، پرز نداره.
اگه یک دسته هلو برداشتید، که روی آن یکمی پرز هست، میتونید دستتون رو بکشید روی هلو تا
قبل از اینکه گازش بزنید، پرزهای روی آن رفته باشه، حتی میتونید به آرومی با یک برش تمیزش
کنید تا پرزهای روی هلو بره، البته گاهی اوقت شست و شو همه آن چیزی هست که بهش احتیاج داریدو
البته همیشه هم میتونید پوست هلو رو بکنید، البته اگر دنبال مغز میوه آبدارش هستید!
از بین بردن همه پرزهاش ایرادی نداره!