سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
اخباراخبار اقتصادی

بیشترین صادرات ایران به کدام کشورهاست؟

57398184

مروری بر آمارهای رسمی ارائه شده گویای آن است که در ۱۰ ماه اول سال ۱۳۹۵ به ترتیب چین، امارات متحده عربی و عراق بیشترین حجم صادرات ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

، چین در حال حاضر بزرگ‌ترین واردکننده ایران‌ به شمار می‌رود و طی ۱۰ ماه اول سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۶۵ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار ارزش صادرات ایران به چین بوده است. بدین ترتیب ۱۸.۶ درصد از کل صادرات ایران به این کشور اختصاص داشته و سطح ارزش صادرات به این کشور نیز در قیاس با مدت مشابه سال ۱۳۹۴ حدود ۱۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

دومین بازار مهم صادراتی ایران، امارات متحده عربی است که ۵۶ میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار ارزش صادرات این کشور بوده و حدود ۱۶.۱ درصد هم صادرات ایران به امارات متحده عربی اختصاص دارد. البته از نظر ارزش حجم صادرات، آنچه به امارات صادر شده نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۴، هفت درصد کاهش را نشان می‌دهد.

عراق سومین مقصد صادراتی ایران به شمار می‌رود که طی ۱۰ ماهه اول سال گذشته بالغ بر ۵۰ میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار واردات داشته و  ۱۴.۳ صادرات ایران را به خود اختصاص داده است. البته از نظر ارزش صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل در این کشور هیچ‌گونه پیشرفتی وجود نداشته و درصد تغییرات ارزش عراق بر روی عدد صفر باقی‌مانده است.

اما ترکیه به عنوان چهارمین واردکننده مهم کالاهای ایرانی شناخته می‌شود که بیش از ۲۸ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار از ایران واردات داشته و به‌ طور کلی هشت درصد صادرات کشور را به خود اختصاص داده است. البته از نظر ارزشی، صادرات به این کشور در ۱۰ ماهه اول سال ۱۳۹۵ ارزش صادرات این کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل آن ۹ درصد کاهش داشته است.

طبق آمارهای ارائه شده از سوی سازمان توسعه تجارت طی ۱۰ ماهه اول سال ۱۳۹۵، جمهوری کره پنجمین مقصد مهم صادرات ایران بوده که ارزش حجم صادرات آن در قیاس با سایر کشورها افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد. حجم واردات کره از ایران بالغ بر ۲۵ میلیارد و ۶۷۰ میلیون دلار بوده و حدود ۷.۳ کل صادرات ایران به این کشور مربوط شده و از نظر ارزشی حجم صادرات به این کشور حدود ۳۸۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

هند ششمین بازار مهم صادرات ایران بوده و در مدت مذکور بالغ بر ۲۳ میلیارد و ۱۲۰ میلیون واردات از ایران داشته و در مجموع ۶.۶ صادرات ایران را از آن خود کرده است. از منظر ارزش نیز صادرات به این کشور نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۴ هشت درصد افزایش داشته است.

افغانستان در رده هفتم بازارهای صادراتی ایران قرار می‌گیرد و طی مدت ذکر شده بالغ بر ۲۰ میلیارد و ۸۱۰ میلیون دلار واردات داشته و حدود ۵.۹ صادرات ایران به این کشور همسایه بوده است. البته از نظر تغییرات ارزش در قیاس با ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۴ صادرات به این کشور  دو درصد کاهش را نشان می‌دهد.

ژاپن هشتمین بازار مهم واردکننده ایران به شمار می‌رود که دراین مدت ۹ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار و به عبارتی ۲.۸ درصد از کل صادرات ایران را از آن خود کرده است. البته در حوزه ارزش، صادرات به این کشور هشت درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۴ را نشان می‌دهد.

پاکستان نیز نهمین بازار هدف صادراتی ایران به شمار می‌رود که تا دی‌ماه سال گذشته بالغ بر شش میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار واردات از ایران داشته و  ۱.۹ درصد از کل صادرات ایران را در بر می‌گیرد. از نظر ارزش هم صادرات به این کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد رشد داشته است.

عمان هم دهمین بازار هدف ایران به شمار می‌رود که در سال گذشته چهار میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار واردات از ایران داشته و ۱.۴ درصد از صادرات ایران را از آن خود کرده است. از نظر تغییرات ارزشی نیز این کشور در قیاس با ۱۰ ماهه اول سال ۱۳۹۴، ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

طبق مستندات منتشر شده در مجموع ۸۳ درصد از صادرات ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۱۳۹۵ به این ۱۰ کشور مربوط می‌شود و ۲۹۱ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار حجم صادرات به این کشورها بوده است.

لازم به ذکر است برای محاسبه درصد سهم ارزشی کشورها از رقم صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی استفاده شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا