[ad_1]
جذابیت این کتابها، زمانی برای عامه مردم بیشتر میشود که بدانند یکی از هنرمندان محبوبشان این کتابها را خوانده است. هرچند صدا، یکی از فاکتورهای مهم خوانش کتاب صوتی است، اما تسلط هنرمند به متن کتاب و اصول کتابخوانی، جزو نکاتی است که باید به آن توجه داشت. در ادامه این مطلب، به معرفی چهار کتاب صوتی جدید که توسط هنرمندان کشورمان شنیدنی شدند، خواهیم پرداخت.
نگار جواهریان – راهنمای مردن با گیاهان دارویی
نگار جواهریان در سالهای گذشته حضور پررنگی در سینما و تئاتر نداشته است. این بازیگر، پاییز امسال تجربه متفاوتی داشت و کتاب «راهنمای مردن با گیاهان دارویی» را به کتاب صوتی تبدیل کرد. این کتاب، نوشته عطیه عطارزاده، نویسنده جوان کشورمان است که سالها در حوزه مستندسازی فعالیت کرده است.
او دو کتاب شعر را با نامهای «اسب را در نیمه دیگرت برمان» و «زخمی که از زمین به ارث میبرید»، به چاپ رسانده و کتاب «راهنمای مردن با گیاهان دارویی» اولین رمان اوست که جزو کتابهای پرفروش قرار دارد و نامزد جایزه ادبی احمد محمود شده است.
این کتاب، یک داستان بلند با ارجاعاتی از فلسفه، طب و تاریخ است و ۲۳ پرده دارد که در هر کدام از این پردهها، یک موضوع روایت میشود. داستان این کتاب درباره دختری نابیناست که به همراه مادرش، گیاهان دارویی را خشک میکند و میفروشد. زنبودن نقش اول این کتاب و انتخاب نگار جواهریان نکته مهمی است که در این کتاب صوتی لحاظ شده است.
سروش صحت – بهترین شکل ممکن
مصطفی مستور از جمله نویسندگان معاصرِ محبوب حوزه داستاننویسی است. این نویسنده ۵۶ ساله کشورمان اهل اهواز است. او اولین کتاب خود را در سال ۷۷ و با عنوان «عشق روی پیادهرو» منتشر کرد که شامل ۱۲ داستان کوتاه بود. این نویسنده کتابهای دیگری را در حوزه ترجمه و نمایشنامه به چاپ رساند، اما همیشه مجموعه داستانهای او با استقبال بیشتری مواجه بودهاست.
مستور از کتاب «بهترین شکل ممکن» در پاییز سال ۹۵ رونمایی کرد. این کتاب مجموعهای از شش داستان است که هرکدام از این داستانها در شهرهای شیراز، اصفهان، تهران، بندرانزلی، مشهد و اهواز رخ داده است. کتاب صوتی این مجموعه داستان، تابستان امسال با صدای سروش صحت منتشر شد.
جالب اینکه به گفته صحت، او این کتاب را تا پیش از ضبط در استودیو نخوانده بود و به همین دلیل، فکر میکند حسی که موقع خواندن کتاب در استودیو داشته، کاملا واقعی و درست و به تعبیری بکر بوده است.
نوید محمدزاده – هیچ دوستی به جز کوهستان
نوید محمدزاده به غیر از حضور در تبلیغ تلویزیونی، یک تجربه متفاوت دیگر نیز دارد که به اندازه حضورش در تبلیغات، سر و صدا به پا نکرد. او امسال کتاب «هیچ دوستی به جز کوهستان»، به قلم بهروز بوچانی را به کتاب صوتی تبدیل کرد و این اولین تجربه کتابخوانی این بازیگر کشورمان بود.
بوچانی یکی از پناهجویان ایرانی گرفتار در جزیره مانوس، این کتاب را به واسطه ارسال پیام در واتساپ یکی از دوستانش، به چاپ رساند و با بردن بزرگترین جایزه ادبی استرالیا، شگفتیساز شد. این کتاب اردیبهشتماه امسال توسط نشر چشمه در ایران منتشر شد. «هیچ دوستی به جز کوهستان» شرح حال نویسنده و روایت گرفتاریاش در جزیره مانوس و مشکلات پناهجویان در این جزیره است.
بهروز بوچانی، اهل ایلام و اصالتا کُرد است و انتخاب نوید محمدزاده، به عنوان کسی که با او ریشه مشترک دارد، از نکات جالبتوجه این کتاب صوتی است. نوید محمدزاده و بهروز بوچانی، هر دو متولد دهه شصت هستند و این نیز یکی از نکات جالب دیگر در این انتخاب محسوب میشود.
رضا بابک – قاشق چایخوری
کمتر کسی میتواند قید قصه و روایتهای هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده «قصههای مجید» را بزند. این نویسنده خوشفکر و درجه یک کشورمان، تا به حال کتابهای زیادی مانند «شما که غریبه نیستید»، «پلو خورش»، «ته خیار»، «مهمان مامان» و «مربای شیرین» را به چاپ رساندهاست.
برخی از این کتابها به فیلم سینمایی تبدیل و به محبوبیتشان اضافه شد. «قاشق چایخوری» عنوان آخرین کتاب این نویسنده، قبل از خداحافظی با دنیای نویسندگی است که در سال ۹۸ منتشر شد و در مدت کمتر از چهارماه، به چاپ پنجم رسید. این کتاب، به تازگی، توسط رضا بابک، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان و شهین نجفزاده، گوینده و بازیگر، شنیدنی شده است؛ رامین وطننیا، آهنگسازی این مجموعه را بر عهده داشته.
دوصداییبودن کتاب صوتی این مجموعه و انتخاب رضا بابک که جزو بازیگران پرتجربه تئاتر است و علاوه بر تسلط در بیان، زبان شیرینی برای روایت داستان دارد، از نکات مثبت این کتاب صوتی است.