طبق یافته جدید محققان؛ اشخاصی که در هنگام روز اکثرا چرت می زنند بیشتر در خطر ابتلا به فشار خون و سکته مغزی قرار دارند
طبق مطالعات و بررسی های گسترده ای که در ۲۵ جولای در ژورنال انجمن قلب آمریکا انتشار یافت، چرت زدن مکرر امکان خطر ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی رو افزایش می دهد. محققان نزدیک به ۳۶۰,۰۰۰ بزرگسال را در محدوده ی زمانی نزدیک ۱۱ سال برای پژوهش عادت چرت زدن و ارتباط آن با فشار خون و خطر سکته بررسی نمودند.
محققان فهمیدند که شرکت کنندگانی که به طور عادی در هنگام روز چرت می زدند، ۱۲ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا و ۲۴ درصد بیشتر در معرض خطر سکته مغزی نسبت به هم سن و سال های خود خود که هرگز چرت نمی زدند، قرار می گیرد . اطلاعات به دست آمده همچنین نشان دهنده ی این است که اگر شرکتکنندگانی که هرگز چرت نمیزنند گاهی این کار را انجام دهند یا اگر از عادت گاهی چرت زدن به پرت زدن مکرر روی بیاورند هم باعث افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی می شود.
طبق صحبت دانشمندان خواب، چرت زدن ممکن است ناسالم نباشد، اما می تواند نشان دهنده مشکلاتی در کیفیت کلی خواب انسان ها باشد. بسیاری از آدم هایی که چرت می زنند ممکن است به دلیل کم خوابی در شب این کار را انجام دهند. خواب کم کیفیت در شب منجر به ضعف سلامت می شود و چرت زدن برای جبران کافی نمی باشد. این تحقیق نشان دهنده ی این است که افرادی که چرت می زنند بیشتر احتمال دارد از بی خوابی اذیت شوند. همچنین معلوم شد احتمال مصرف الکل، سیگار کشیدن و سطح تحصیلات و درآمد پایینتر نسبت به افرادی که کمتر چرت میزدند یا هرگز چرت نمیزدند،متفاوت و خیلی زیادتر بود.
یکی از محدودیت های این تحقیق این است که محققان اطلاعاتی در مورد مدت زمان چرت زدن افراد نداشتند، پس مشخص نیست که مجموع زمان چرت زدن ممکن است عامل موثری باشد یا خیر. علاوه بر این شرکتکنندگان، چرتهایشان را خودشان گزارش کردند، پس دانشمندان دادههای که با چشم خود درباره ی دفعات یا کیفیت چرتها نداشتند.