کشف قدیمی ترین شهر با دیوارهای باستانی که قدمت آن به اولین تمدن بازمی گردد
دیوارهای شهرهای باستانی یکی از برترین جاذبه ها و ویژگی های این اماکن است. چستر دارای طولانی ترین و کامل ترین دیوارهای شهر در انگلستان است، در حالی که دیوارهای مهیب قسطنطنیه مردم را تحت تأثیر قرار داد و ارتش های دشمن را برای صدها سال دور کرد. اما اولین دیوارهای شهر کجا بودند؟ تصور می شود اولین شهری که دیوارهای دفاعی را ساخت، شهر باستانی اوروک در عراق امروزی باشد.
اوروک پایتخت سومر بود. سومر قدیمی ترین تمدن شناخته شده در بین النهرین است و بین هزاره 6 و 5 قبل از میلاد ظهور کرده است. این شاید شناخته شده ترین مهد تمدن (به همراه مصر باستان و عیلام و همچنین تمدن های مستقل در بین آمریکا، هند و چین) باشد.
درههای حاصلخیز رودخانههای دجله و فرات مواد غذایی فراوانی به دست میآورد که جمعیت را قادر میسازد رشد کند و شهرها را تشکیل دهد. قدیمیترین اشکال نوشتن به حدود 3000 سال قبل از میلاد برمیگردد و قدیمیترین متون مربوط به اوروک و شهر دیگر، جمدت نصر در آن تاریخ است.
اوروک نقش مهمی در شهرنشینی اولیه سومر ایفا کرد. در حدود 3100 سال قبل از میلاد، احتمالا 40000 نفر در آن زندگی می کردند که 80000 تا 90000 نفر در این منطقه زندگی می کردند. این باعث می شد که این شهر به بزرگترین شهر جهان تبدیل شود. در نهایت، شهر رو به زوال رفت و بابل و عیلام جایگزین آن شدند (بقایای شهر افسانه ای بابل امروزه هنوز قابل مشاهده است). سرانجام پس از پنج هزار سال سکونت در زمان فتح اسلامی منطقه در حدود سالهای 633-638 متروک شد.
ویرانههای باستانی اوروک معروف هستند و ممکن است این مکان شهر کتاب مقدس ارچ بوده باشد.
افسانه دیوارهای اوروک – ساخته شده توسط خود پادشاه گیلگمش
اوروک به عنوان اولین شهر واقعی جهان باستان و بنیانگذار اولین امپراتوری در تاریخ، ممکن است اولین شهری باشد که دارای دیوارهای شهری دفاعی بوده است.در افسانه ها آمده است که شاه گیلگمش دیوارهای شهر را ساخته است. به طور کلی تصور می شود که او در واقع در اوروک باستان به عنوان یک پادشاه وجود داشته او بین 2900 تا 2350 قبل از میلاد می زیسته و قهرمان اساطیر باستانی بین النهرین بوده است.
مشخص است که دیواری به طول 9 کیلومتر (5 مایل) در دوره جمدت نصر بین 3100 تا 2900 قبل از میلاد ساخته شده است.
شهر اوروک کجاست؟
امروزه اوروک در کشور عراق یافت میشود و مردم باید قبل از برنامهریزی سفر، توصیههای مربوط به سفر را بررسی کنند. این محوطه باستانی در ورکا در شمال شرقی رود فرات هست.
بازدیدکنندگان می توانند بقایای دیوارهای اوروک، آثار باستانی، زیگورات ها و معبد سفید در اوروک امروزی را ببینند. معبد سفید یکی از قابل توجه ترین بناهای تاریخی در این مکان است و ابعاد آن 17.5 در 22.3 متر است.
دیوارها از آجر گلی ساخته شده بودند (مانند اکثر سازه های شهرهای باستانی بین النهرین). برخی از چشمگیرترین آثار باستانی بین النهرین که امروزه دیده می شوند، زیگورات های باستانی هستند.مردم می توانند آثار و نمایشگاه های اوروک را در موزه عراق ببینند.