شیر و لبنیات
برای مبارزه با تاثیر منفی آلاینده ها یکی از بهترین نوشیدنی ها شیر است. با نوشیدن شیر، میزان کلسیم بدن افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن و اسکلت استخوانی در برابر آلاینده ها مقاوم می شود. نوشیدن آن باعث تمیزشدن مجاری گوارشی می شود.این نوشیدنی سرشار از فسفر و منیزیم است و دریافت این دو ماده، بدن را در مقابل مسمومیت ناشی از قرارگرفتن درمعرض آلاینده ها مصون می کند. ماست و دوغ نیز تاثیر مشابهی دارند. اگر نمی توانید شیر بنوشید، روزانه دست کم سه فنجان ماست برای جلوگیری از تاثیر آلاینده ها مناسب است. مصرف لبنیات پروبیوتیک تاثیر به مراتب بیشتری روی جلوگیری از تاثیر آلاینده ها روی بدن دارد.
مواد غذایی حاوی فیبر
مصرف موادی مانند میوه، سبزیجات، نان های سبوس دار صنعتی، انواع مغزها، دانه ها و حبوبات که حاوی مقادیر بسیاری فیبر است، نقش بسزایی در کاهش تاثیر آلاینده بر سیستم ایمنی بدن دارد و مانع ورود آن به بدن می شود.
سبزیجات تیره از جمله کلم بروکلی، کلم، کاهو، اسفناج و سبزیجات رنگی مثل هویج و کدو تنبل به دلیل داشتن فیبر بالا و ویتامین C و E در دفع آلاینده های محیطی تاثیر چشمگیری دارد.
مصرف مواد لبنی و حاوی فیبر تا زمانیکه آلاینده ها، سیستم ایمنی بدن را درگیر نکرده باشد می تواند تاثیر چشم گیری داشته باشد، اما زمانیکه که آلودگی بر سیستم ایمنی تاثیر گذاشت به افراد توصیه می شود علاوه بر این مواد سایر مواد غذایی که خاصیت ضد التهابی دارد، استفاده کنند.
از سیستم ایمنی بدن خود محافظت کنید
به افراد توصیه می شود برای بهره وری از این خاصیت مواد غذایی حاوی اُمگا 3، مرکبات، توت، تمشک، زغال اخته، سیر، گوجه فرنگی، زنجیل، انواع دانه ها مانند تخم شربتی و خرفه و انار مصرف کنند.
به گفته وی، مصرف انار تاثیر بسزایی در کاهش تاثیر آلاینده ها بر سیستم ایمنی بدن دارد، بنابراین مصرف این میوه به تمام افراد به خصوص در این فصل توصیه می شود.
مصرف متناسب امگا 3
افراد می توانند اُمگا 3 مورد نیاز خود را به کمک مصرف انواع ماهی های دریای آزاد مانند ماهی سالمون، ساردین و تُن دریافت کنند. هم چنین سویا و گردو نیز منبع بسیار خوبی برای اُمگا 3 است.
افراد می توانند در روزهای آلوده برای تهیه وعده های غذایی از روغن سویا که دارای مقادیر بسیاری اُمکا 3 است، استفاده کنند.وی یادآور شد: افراد می توانند با مصرف مواد فوق و کاهش قرار گرفتن در معرض هوای آلوده، تاثیر آلاینده ها بر سیستم ایمنی را کاهش دهند.
آلاینده ها را با مصرف مایعات دفع کنید
هم چنین به افراد توصیه می شود در روزهایی که هوا آلوده است مایعات به خصوص آب را بیشتر مورد استفاده قرار دهند، زیرا مصرف مایعات باعث افزایش تعداد دفعات و حجم ادرار و خارج شدن مواد آلاینده ها از بدن می شود.
هشدار: فست فود ممنوع
به افراد توصیه می شود افراد در روزهایی که آلودگی هوا افزایش می یابد از مصرف مواد غذایی که حاوی مواد افزودنی است، سوسیس و کالباس و فست فودها به شدت خودداری کنند، زیرا مصرف این مواد مانع دفع آلاینده ها از بدن می شود و در گذر زمان موجب بروز عوارض متعددی از جمله عوارض گوارشی در فرد می شود.
مبارزه با آلودگی هوا در خانه
فکر نکنید آلودگی هوا تنها در بیرون از خانه شما و اعضای خانواده را تهدید می کند. هنگام بروز پدیده آلودگی هوا، فضای داخل خانه هم به اندازه هوای بیرون خانه دچار آلودگی می شود و کسانی که در خانه هستند، به خصوص کودکان و سالمندان، ممکن است دچار مشکل شوند. اما می شود تا حدودی هوای خانه را پاکسازی کرد.
یکی از راه های پاکسازی این است که در این روزها میزان حرارت وسیله گرمازا را در کمترین حد خود قرار دهید تا هوای خانه عوض شود.
وجود گل و گیاهان در خانه هم در کاهش آلودگی هوای خانه موثر است. گیاهان دیاکسیدکربن را به اکسیژن تبدیل میکنند. هوا را تصفیه میکنند و قادرند آلایندههای مضر را از بین ببرند. با وجود گیاهان هوا تمیزتر شده و رطوبت هوا به طور طبیعی حفظ میشود.
گیاهانی مانند پیچک، فیکوس، شیپوری، زنبق، سرخس، گل داوودی و نخل مرداب در از بین بردن آلایندههای شیمیایی موجود در هوای خانه مانند رنگ، محلولهای شوینده و دود سیگار موثرترند.
در خانه سیگار نکشید و به دیگران هم اجازه ندهید در فضای بسته خانه سیگار بکشند. برای خوش بو کردن هوا از اسپریهای خوش بوکننده که حاوی مواد شیمیایی حساسیتزا هستند، استفاده نکنید.
اگر هم در خانه شومینه دارید مراقب منوکسیدکربن باشید، از باز بودن راه خروج هوا و مسدود نبودن دودکش مطمئن شوید.