مصرف بیش از حد چیپس سیب زمینی و روغن گیاهی در طول بارداری منجر به افزایش ریسک مشکلات بارداری و رشد بد نوزادان میشود.
به گزارش مهر، مواد خوراکی نظیر چیپس و روغن گیاهی حاوی چربیهای اُمگا۶، به خصوص اسید لینولئیک هستند و تحقیقات نشان میدهد مصرف بیش از حد این مواد غذایی میتواند منجر به بروز التهاب شده و با افزایش ریسک بیماری قلبی مرتبط است.
دین اسکلی، استاد دانشگاه گریفیت استرالیا، در این باره میگوید: «برای زنان باردار توجه به تغذیه بسیار مهم است و تحقیق ما نشان میدهد مصرف بیش از حد یک نوع ماده غذایی خاص میتواند تاثیر منفی بر رشد نوزاد داشته باشد.
این مطالعه نشان میدهد مصرف اسید لینولئیک سه برابر توصیه روزانه در طول بارداری مضر است.
محققان در این مطالعه بر روی موشها متوجه شدند در موش های مادری که رژیم غذایی شان مملو از اسید لینولئیک بود، سه تغییر روی داده بود: غلظت پروتئینهای التهابی کبدشان تغییر کرده بود، غلظت پروتئین خون که میتواند منجر به انقباض رحم در طول بارداری شود افزایش یافته بود، و هورمون تنظیم کننده رشد کاهش یافته بود.
محققان با وجود این تاثیرات توصیه میکنند زنان در سن بارداری باید مصرف میزان اسیدلینولئیک را در رژیم غذایی شان کاهش دهند.
همچنین در این مطالعه مشخص شد موشهای که اسید لینولئیک رژیم غذایی شان بالا بود تعداد نوزادان نر متولدشده از آنها کمتر بود.