سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
اخباراخبار سیاسی

از معاملات بانکی تهران و هلسینکی تا حضور لژیونرهای فنلاندی در ایران

57439132

سفیر فنلاند ذر ایران حل مسائل بانکی موجود بین دو کشور را به نفع هر دو طرف دانسته و تاکید می کند که اقدامات بانک های فنلاندی برای مقابله با پولشویی و شفاف سازی مالی برای همه مشتری های آنها حتی اروپایی ها هم اعمال شده و محدود به ایران نمی شود و آنها احترام زیادی برای حقوق مالکیت معنوی قائل هستند.

از نظر او روی کار آمدن رییس جمهور جدید آمریکا هم اختلالی در برجام ایجاد نخواهد کرد و اتحادیه اروپا را طرف اصلی ایران می داند و تاکید می کند که احتیاط بانک های بزرگ فنلاند برای آغاز همکاری های پولی و بانکی نه از ترس تحریم های آمریکا بلکه برای اطمینان از عملکرد مالی ایران است.

هری کمراینن، سفیر فنلاند در تهران در گفت‌وگو با ایسنا، برجام را فرصتی برای تعامل بیشتر ایران با جامعه جهانی دانست وافزود: توافق هسته‌ای ایران و 1+5 بسیار مهم بوده و مسائل زیادی را تغییر داده است، از این رویه بسیار خرسند بوده و براین باوریم که در عرصه بین الملل به کشورهای دارای تسلیحات هسته‌ای نیاز نداریم.

این دیپلمات فنلاندی دستیابی به توافق هسته ای بین ایران و 1+5 را گامی برجسته و تاریخی دانست و گفت: به دولت و ملت ایران تبریک گفته و براین باوریم که این توافق فرصت افزایش روابط دو کشور به ویژه در حوزه های اقتصادی، فرهنگ و ارتباطات و در زمینه گردشگری را میان ایران و فنلاند ایجاد کرده است .

کمراینن به اهمیت توافق ایران و 1+5 برای فنلاند اشاره و خاطر نشان کرد: ۳۰سال پیش در زمان دانشجویی من، ایران در میان کشورهای آسیایی دومین شریک تجاری فنلاند بعد از ژاپن بود و در اوایل دهه ۱۹۸۰ بسیاری از بازرگانان و مهندسان فنلاندی در ایران فعالیت کرده و پروژه های زیادی در ایران را در اختیار داشتند؛ اما وقفه ای در روابط ایجاد شد و از آن پس تعاملات زیادی نداشتیم تا امروز که توافق هسته‌ای محقق و روابط مجددا از سرگرفته شد.

رشد106 درصدی  تعاملات تهران_هلسینکی در سال 2015

سفیر فنلاند در تهران بابیان اینکه وقتی دکتر ظریف به هلسینکی سفر کرد ۶۰ بازرگان و تاجر ایرانی او را همراه می کردند،گفت: سطح روابط اقتصادی بین دو کشور تا دو سال پیش بسیار کم بود؛ اما در سال گذشته ارزش این تعاملات دو برابر شده است. بنابراین ما در سال 2015 شاهد رشد 106 درصدی روابط اقتصادی بین ایران و فنلاند بودیم و همین امر باعث شد تا روابط تجاری دو کشور بیش از دو برابر شود.

وی ادامه داد: میزان تعاملات تجاری دو کشور در طول 7 ماه اول سال جاری بیش از کل سال جاری بوده است. بنابراین سطح تعاملات در 7 ماه ابتدای سال 2016 حدود 40 درصد بیشتر از تعاملات دو کشور در سال 2015 بوده است،با این حال همچنان به دنبال افزایش سطح تعاملات هستیم.

کمراینن با اشاره بهمسائلی که بر سر راه تعاملات شرکت‌های فنلاندی با ایران و جود دارد، تاکید کرد: طرفین مایل به رفع مسائل موجود هستند . در زمان سفر محمدجواد ظریف به هلسینکی هم 60 تاجر ایرانی همراه او در سمینار مشترک اقتصادی که با حضور حدود 300 شرکت فنلاندی برگزار کردیم حضور یافتند و در جریان همین سفر هم اتاق‌های بازرگانی دو کشور توافق کردند کارگروه مشترکی را برای حل مشکلات بانکداری تشکیل دهند.

این دیپلمات فنلاندی با بیان اینکه می‌توان حصول اطمینان از پاک بودن پول هایی که وارد سیستم بانکی فنلاند می شود را یکی از عوامل کندی از سرگیری تعاملات بانکی دوکشور دانست، افزود: این مسئله تنها به جابه‌جایی پول محدود نبوده و به شفاف‌سازی هم ربط دارد و باتوجه به اینکه بانک‌ها و موسسات مالی فنلاندی از بالاترین سطح شفاف‌سازی مالی و امنیت در جهان برخوردار هستند بسیار سخت‌گیرند و ما نمی‌خواهیم این جایگاه و حساسیت را از دست بدهیم.

وی بابیان اینکه بانک های فنلاندی برای حفظ جایگاه خود در عرصه بین المللی خواهان شفاف سازی مالی از سوی مشتریان خود هستند، افزود: ما می‌خواهیم این جایگاه خوب را برای بانک‌های فنلاندی حفظ کنیم و به همین دلیل هم بانک‌های فنلاندی خواهان بالاترین سطح شفاف‌سازی از سوی بانک‌های طرف تعامل خود، به ویژه در مورد پولشویی هستند و این موضوع تنها به ایران محدود نمی‌شود؛ بلکه ما از همه کشورهای طرف تعامل خود انتظار شفاف‌سازی مالی داریم و هر کسی می‌خواهد با بانک‌های فنلاندی تعامل کند باید از استانداردهای مشابه برخوردار باشد. حتما شما هم اسناد پاناما را به خاطر دارید. پاناما اولین رسوایی مالی نیست که در جهان فاش شده است و باید بگویم پس از این مسأله بانک‌های فنلاندی حتی بیش از گذشته حساس شده‌اند .

کمراینن با تاکید بر اینکه بانک‌های فنلاند خود اقداماتی را برای مقابله با پولشویی اتخاذ کرده اند، تاکید کرد: در همین راستا ما از شرکای خود از جمله ایران می‌خواهیم که اقدامات مشابهی را انجام دهند تا اطمینان حاصل کنیم که با آغاز روابط بانکی، بانک‌های ایران هم با پولشویی مقابله می‌کنند و شرکای ما هم به اندازه خودمان روی این مسائل حساس هستند و همین حداکثر شفاف‌سازی برای این است تا اطمینان یابیم هر آنچه انجام می‌شود روشن و شفاف است. مسأله دیگری که در تعامل اقتصادی بانک‌های فنلاندی با سایر کشورها اهمیت دارد احترام به حقوق مالکیت معنوی است.

به زودی شاهد معاملات بانکی  ایران و فنلاند خواهیم بود

کندی تعاملات تهران-هلسینکی به خاطر ترس از آمریکا نیست

وی ادامه داد: شاهد پیشرفت‌هایی در زمینه‌ روابط بانکی تهران و هلسینکی هستیم و تعاملاتی هم میان بانک‌های خصوصی فنلاند و ایران انجام شده است؛ همچنین باید به خاطرداشت که بانک‌های فنلاندی کاملاً خصوصی هستند و همانند شرکت‌های خصوصی خود تصمیم‌هایشان را اتخاذ کرده و ما تنها می‌توانیم اطلاع رسانی کنیم و آنها در نهایت خود تصمیم‌گیرنده هستند؛ اما نسبت به تعاملات میان بانک‌های دو کشور خوشبین هستم و به زودی شاهد معاملات بانکی بین دو کشور ایران و فنلاند خواهیم بود.

این دیپلمات فنلاندی با بیان اینکه با برگزاری کارگروه مشترک توانسته‌ایم بانک‌های دو کشور را به هم نزدیک کنیم، خاطرنشان کرد: بانک‌های خصوصی دو کشور باید با همکاری یکدیگر مسائل بانکی موجود را حل کنند و در همین راستا هم کماکان بانک‌های فنلاندی خواهان مشاهده پیشرفت در زمینه‌های ذکر شده با بانک‌های ایرانی هستند و به همین دلیل هم زمانی که رئیس جمهور ما به ایران سفر کرد نماینده ای از بانک مرکزی فنلاند را با خود آورد و با همتای ایرانی خود دیدار و رایزنی‌ داشت و به دنبال آن تمام تلاش خود را برای حل مشکلات بانکی به کار گرفتیم. بر این باورم که بانک‌های ایرانی هم تمام تلاش خود را می‌کنند تا به استانداردهای مشابه با بانک‌های ما دست پیدا کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که شما مشکل تعاملات بانکی با ایران را زیرساخت‌ها و اطمینان از سلامت روابط مالی دانسته‌اید، ولی چیزی که مقام‌های ایرانی می‌گویند این است که مانع‌تراشی آمریکایی‌ها باعث کندی تعاملات بانکی با ایران است، تصریح کرد: بانک‌های فنلاندی خواهان شفاف‌سازی کاملا صریح از سوی شرکای مالی خود از جمله ایران هستند. ما می‌خواهیم از بروز هر مشکل و سوء تفاهم جلوگیری کنیم تا هر آنچه انجام می‌شود کاملاً شفاف و روشن باشد و همین موضوع در اتحادیه اروپا هم مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کمرانین با اشاره به سفر روانچی به بروکسل برای دیدار با مقام‌های اتحادیه اروپا، گفت: در این دیدارها مسأله بانکداری مورد مذاکره قرار گرفته است. بانک‌های فنلاندی هم تمام تلاش خود را برای حل این مسأله می‌کنند تا هرچه زودتر موضوع حل شود؛ چراکه حل مسائل بانکی به نفع هر دو طرف بوده و باید برای رفع آن تلاش کنند.

سفیر فنلاند در تهران در رابطه با اینکه گفته می شود ترس از تحریم های آمریکا بانک‌های اروپایی را برای ارتباطات مالی با ایران مردد کرده است، احتیاط بانک های کشورش برای تعامل با تهران را طبیعی دانست و گفت: برنامه جامع اقدام مشترک به طور جدی و دقیق مشخص می‌کند که تجارت با ایران در چه حوزه یا بخش‌هایی ممکن و چه بخش‌هایی غیرممکن است. در نتیجه هیچ ابهامی در این زمینه وجود ندارد و اگر شرکت‌ها از این اصول پیروی کنند هیچ مشکلی برایشان به وجود نخواهد آمد. همانطور که گفتم بانک‌های فنلاندی برای تعامل با بانک‌ خارجی باید اطمینان دهند که هیچ‌گونه پولشویی در بانک طرف تعامل رخ نمی‌دهد، بالاترین سطح شفاف‌سازی در این بانک‌ها وجود دارد و آنها به حقوق مالکیت معنوی احترام می‌گذارند، بنابراین موضوع ترس مطرح نیست. ما این استانداردها را از تمام کشورها می‌خواهیم آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای آسیایی و هر بانکی که با بانک‌های فنلاند ارتباط دارد باید از این استانداردها برخوردار شود.

وی افزود: باتوجه به اینکه بانک‌های ایرانی سال‌ها از تجارت جهانی دور بوده‌اند، طبیعی است که بانک‌های بزرگ فنلاندی خطر نمی‌کنند و این به دلیل ترس از آمریکا نیست. بانکداری تجارتی پرخطر است. هر چیزی که با پول در ارتباط باشد ریسک خود را دارد و من فکر می‌کنم طبیعی است که ابتدا بانک‌های کوچک و متوسط وارد بازار ایران شده‌اند. ما اکنون برجام را داریم و اجرای این توافق هم برای ایران و هم برای غرب بسیار حائز اهمیت است. این توافق به صراحت آنچه را می‌تواند انجام شود مشخص می‌کند.

57439134

“چهره کمرانین هنگام صحبت از محیط زیست کاملا گشاده می‌شود، به خصوص زمانی که از کیفیت بالای چوب فنلاند که آن‌را بهترین چوب دنیا می‌داند سخن می‌گوید می‌توان برق را در چشمانش دید. او می‌گوید که در گذشته استفاده از چوب فنلاند در ایران بسیار رایج بوده و دلیل محبوبیت آن را هم کیفیت بالای چوب درختانی می‌داند که به واسطه سرمای زیاد و زمستان‌های طولانی فنلاند قوی شده و هیچ حشره‌ای به درون آنها رخنه نمی‌کند و همین موضوع باعث محبوبیت چوب فنلاند شده است.”

رایزنی مقام‌های تهران و هلسینکی تشریفاتی نیست

15 شرکت معتبر فنلاندی خواهان تعامل با ایران

این دیپلمات فنلاندی در ادامه با اشاره به اهمیت تعامل با ایران برای فنلاند، افزود: 5 روز بعد از سفر رئیس جمهور ما به ایران هیأتی از حوزه صنعت چوب و جنگلداری متشکل از 15 شرکت برتر فنلاندی به ایران سفر کردند؛ بنابراین می‌بینید که سفر رئیس‌جمهور فنلاند به ایران تشریفاتی نبوده و نتایج واقعی به همراه داشته و سفر شرکت‌های فنلاندی در حوزه صنعت چوب به تهران هم بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه با سفر رئیس جمهور فنلاند به ایران 15‌ شرکت‌ معروف فنلاندی به تهران آمدند خاطرنشان کرد: این خبر خوبی است چراکه در گذشته شرکت‌های دو کشور با یکدیگر آشنا بوده و هم اکنون هم برای مشارکت با هم تمایل زیادی داشته و در حال مذاکره هستند که این امر نشان می دهد که سفرها و ملاقات های مسئولان دو کشور تنها برای دید و بازدید و تشریفاتی نبوده بلکه دستاوردهای عملی برای ازسرگیری همکاری‌های تهران و هلسینکی داشته است.

کمرانین افزود: همکاری در عرصه چوب چیزی است که می‌توانیم با بالاترین کیفیت در جهان ارائه کنیم و ما آماده هستیم تا هر چیزی را از چوب سالم فنلاندی بسازیم. بنابراین شرکت‌های فنلاندی در تمام زمینه‌ها برای تعامل با ایران جدی و در حال بازگشت به این کشور هستند. ما به دنبال راه‌هایی برای همکاری با ایران هستیم.به عنوان مثال یکی از اولین سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های فنلاندی در ایران در صنعت معدن در استان کرمان بوده است. آنها شروع به ساخت کارخانه استخراج آهن و مس کردند که این کارخانه 2 هزار شغل را برای ایرانی‌ها ایجاد خواهد کرد. همچنین یک شرکت فنلاندی دیگر در حال ساخت یک کارخانه در نزدیکی تهران است که برای بیش از یکصد ایرانی شغل ایجاد می‌کند.

افزایش ملاقات مسئولان ایرانی و فنلاندی در پسابرجام

وی  در رابطه با اینکه سطح تعاملات تهران _هلسینکی قبل و بعد از تحریم ها چه تغییراتی داشته است، گفت:‌ مسائل زیادی تغییر کرده است، قبل از این توافق روابط و تجارت زیادی نداشتیم؛ ولی با سفر “تیموسوینی” وزیر امور خارجه فنلاند در اوت ۲۰۱۴ به تهران، شاهد آغاز فصل جدیدی در روابط دو کشور هستیم؛ همچنین جناب آقای ظریف وزیر خارجه ایران هم در ماه می سال گذشته به فنلاند سفر کرد و درحال حاضر هم گفت و گوهای سیاسی میان وزرای دو کشور آغاز شده است.

سفیر فنلاند ادامه داد: “سائولی نینیستو “رئیس جمهور فنلاند اواخر اکتبر در سفری رسمی به همراه همسرش به ایران آمد و هیئتی سیاسی و تجاری او را همراهی کردند. آن‌ها مورد استقبال رهبر معظم و رئیس جمهور ایران قرار گرفته و با آقای ظریف هم دیدار کردند. وزیر تجارت فنلاند هم در دسامبر ۲۰۱۵به همراه هیاتی متشکل از صد تاجر فنلاندی به ایران سفر کرد و فصلی جدیدی در روابط تجاری دو کشور را رقم زد.

وی با اشاره به افزایش حجم تعاملات تهران _هلسینکی پس از لغو تحریم ها علیه ایران، افزود: حجم تعاملات دوکشور درسال 2015 ، مبلغ ۳۲میلیارد و پنجاه و هشت میلیون دلار بوده و از ژانویه تا ژوئن امسال هم حجم این تعاملات به ۱۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.
کمرانین با اشاره به سفرهای متقابل مسئولان ایران و فنلاند گفت: به غیر از سفر مسئولان دیپلماتیک دوکشور ، دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت، دکتر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معصومه ابتکار معاون اول رئیس جمهور ایران به هلسینکی سفرهای جداگانه ای داشته و از وزیر محیط زیست ایران از همتای فنلاندی خود برای سفر به تهران دعوت کرد. این سفرهای متقابل مسئولان از همکاری مناسب میان دو کشور به ویژه در زمینه محیط زیست حکایت می کند؛ چرا که محیط زیست مسئله ای مهم برای هر دو کشور است و فنلاند هم می‌تواند در بخش های تکنولوژی پاکسازی محیطی، پسماندهای صنعتی و حفظ محیط زیست به ایران کمک های بسیار مفیدی داشته باشد. ما تاکنون سه سمینار با حضور بازرگانان ایرانی و فنلاندی برگزار کردیم که آخرین سمینار در تهران و در زمان سفر رئیس‌جمهور فنلاند به ایران برگزار شد. مسئولان اتاق بازرگانی ایران هم بارها به فنلاند سفر کرده اند و باید بگویم در طول دو سال گذشته تهران و هلسینکی بیشتر از ده سال پیش از اجرای برجام بین مسئولان دو کشور تعامل و سفر داشتیم.

این دیپلمات فنلاندی در پاسخ به این سئوال که در سفرهای مسئولان دو کشور چه قراردادهایی به امضای مسئولان دو کشور رسیده است؟ افزود: در طول سال گذشته ۶ سند و یادداشت تفاهم امضا شد، اولین سند را وزرای محیط زیست دو کشور امضا کردند که هدف آن افزایش همکاری در حوزه محیط زیست هاست و دومین سند و یادداشت تفاهم بین وزاری بهداشت ایران و فنلاند که در حوزه بهداشت و سلامت با هدف افزایش همکاری در این حوزه امضا شد؛ همچنین در جریان سفر رئیس‌جمهور فنلاند به ایران دو کشور یادداشت تفاهمی در زمینه حفظ و نگهداری جنگل ها و مراتع امضا کردند و باتوجه به اینکه فنلاند کشوری با پوشش جنگلی گسترده است می تواند معلومات و تجربیات بسیار خوبی را در این زمینه در اختیار ایران بگذارد.

وی با اشاره به یادداشت تفاهمی که در حوزه انرژی بین تهران و هلسینکی امضا شده است، خاطرنشان کرد: فنلاند تخصص خوبی در حوزه استفاده بهینه از انرژی دارد. به دلیل وضعیت آب و هوایی کشور مان نیاز به ذخیره انرژی داریم و همین ذخیزه انرژی می‌تواند به ایران برای محافظت از محیط زیست کمک کند. همچنین یادداشت تفاهم در حوزه افزایش سرمایه گذاری و تجارت هم به امضای وزرای مربوطه دو کشور رسیده است وخوشبختانه شرکت های فنلاندی ایران را شناخته اند و ایرانی‌ها هم با بازار فنلاند آشنا شده اند.

57439129

” این دیپلمات فنلاندی  معتقد است که تعامل ایران با کشورهای حوزه اسکاندیناوی، به ویژه فنلاند می تواند در بالا بردن کیفیت زندگی و جلوگیری از هدررفت انرژی و منابع طبیعی کشورمان تاثیر زیادی داشته باشد.”

تعامل ایران با کشورهای حوزه اسکاندیناوی برای حفاظت از محیط زیست

این دیپلمات فنلاندی که چهارسال پیش به پیشنهاد خود به ایران آمده است ، تهران را شهری زیبا توصیف می کند که نیاز به توجه بسیاری دارد.
به عقیده او اهمیت به حفظ محیط زیست است که به افراد برتری می دهد نه استفاده از خودرو شخصی و در همین راستا هم باوجود اینکه یک دیپلمات اروپایی است ، معمولا از مترو برای تردد در سطح شهر استفاده می‌کند .
وی در ادامه با تاکید بر این که  افزایش روابط ایران و فنلاند می‌تواند به توسعه ارتباطات ایران با کشورهای حوزه اسکاندیناوی و همکاری در حوزه محیط زیست کمک کند، گفت: آنها می‌توانند در بخش های بسیاری از جمله حفظ محیط زیست با ایران همکاری داشته باشند، چراکه کشورهای حوزه اسکاندیناوری جزو پاک‌ترین کشورها هستند و در بین اعضاء اتحادیه اروپا هم  فنلاند پاک‌ترین هوا و آبی با کیفیت بسیار بالا دارد و این امر اتفاقی نبوده و در نتیجه تکنولوژی ما به دست آمده است. در همین راستا آماده هستیم تا تکنولوژی خود را به ویژه در حوزه تکنولوژی مدیریت آب در اختیار دیگران قرار دهیم چون بر این باوریم که ایران باید از منابع آب خود به دقت محافظت کند. من در طول این سال‌های زندگی در ایران شاهد بودم در  مزارع و کارخانجات ایران حدود 50 درصد از منابع آبی به  هدر می‌رود و این جایی است که تکنولوژی‌های ما می‌تواند به آنها کمک کند؛ در کارخانه‌های فنلاند حتی یک قطره آب هم به هدر نمی‌رود

کمرانین خاطرنشان کرد: تکنولوژی فنلاند برای تصفیه آب سن پترزبورگ هم به کار گرفته شده است. سن پترزبورگ شهری بزرگ با 5 میلیون جمعیت است. این تعداد برابر کل جمعیتی است که در فنلاند زندگی می‌کنند. این جمعیت با در نظر گرفتن حومه سن پترزبورگ به 8 میلیون نفر رسیده است، حالا تصور کنید آب و فاضلاب این 8 میلیون نفر هر روز به دریای بالتیک وارد می‌شد، قطعا کیفیت آب دریایی که در همسایگی مان بوده و کودکان ما در آن شنا می‌کنند برای مان  اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل هم شرکت‌های فنلاندی وارد عمل شده به سن پترزبورگ رفته تا آب منطقه را تصفیه کنند.

وی ادامه داد: حدود 5 الی 6 سال پیش رئیس جمهور فنلاند به سن پترزبورگ سفر کرد و یک لیوان از آبی که زمانی آب فاضلاب محسوب می‌شد را نوشید تا ثابت کند دانش و تجربه کارساز بوده است. اقدام مشابهی هم در پکن،  شهری که مردم آن از آلودگی هوا رنج می‌برند، انجام دادیم و قرار است تکنولوژی فنلاند به مردم چین برای رفع مشکل آلودگی هوا کمک کند. در نتیجه وقتی تکنولوژی فنلاند برای چین با بیش از یک میلیارد جمعیت مفید باشد برای ایران هم جالب خواهد بود و به همین دلیل هم شرکت‌های فنلاندی مرتبط در سفر رئیس جمهور ما به ایران او را همراهی کردند تا برنامه‌های خود را ارائه کرده و بگویند برای حل مشکلات ایران از جمله آلودگی هوا  چه همکاری هایی می توان داشت.   

افزایش تقاضای ایرانی‌ها برای سفر به فنلاند

این دیپلمات فنلاندی همچنین در رابطه با امکان تسهیل روادید بین تهران و هلسینکی، تصریح کرد: فنلاند عضو شینگن است و تمام افراد خارج از اتحادیه اروپا برای ورود به این کشور نیازمند گرفتن ویزای شینگن هستند که روند گرفتن آن برای تمام شهروندان دنیا به یک صورت است که خیلی سخت نیست و تنها لازم است تعداد زیادی مدارک مورد نیاز که در سایت سفارت هم به آنها اشاره شده  مثل پاسپورت، حساب بانکی و… را همراه داشته باشند علاوه براین هزینه صدور ویزای شینگن هم 60 یورو است که باید آنرا به قسمت ویزا ارائه کنند ومعمولاً هم بین سه تا چهار هفته طول می‌کشد تا ویزای متقاضیان صادر شود.

وی با بیان اینکه در دوسال گذشته شاهد افزایش تقاضای ایرانی‌ها برای سفر به فنلاند بودیم، افزود: تعداد مسافرانی که از ایران به فنلاند سفر می‌کنند و میزان درخواست ها برای صدور روادید از سوی تجار و دانشجویان ایرانی در حال افزایش است ، چرا که دانشگاه‌های فنلاند جزو دانشگاه‌های معتبر جهان هستند وتعداد زیادی از دانش‌آموزان ایرانی تمایل دارند بخشی از دوره تحصیل خود مثل فوق لیسانس و دکترا را در فنلاند بگذرانند و فکر نمی‌کنم در این زمینه مشکل عمده‌ای وجود داشته باشد.

افزایش درخواست شرکت‌های فنلاندی جهت حضور در بازار ایران

سفیر فنلاند با اشاره به اینکه هر چند فنلاندی‌های زیادی در ایران زندگی نمی‌کنند ولی با ورود شرکت های فنلاندی قطعا بر تعداد آنها افزوده خواهد شد،گفت: با توجه به اینکه اخیراً کمپانی‌های بیشتری برای فعالیت در ایران درخواست ارسال می‌کنند تعداد خانواده‌های فنلاندی که در ایران اقامت خواهند کرد هم رو به گسترش است، در یک سال اخیر هم چند شرکت فنلاندی به جمع متقاضیان سرمایه‌گذاری در ایران اضافه شده‌اند. خوشحال هستم که می‌بینم در دو سال گذشته تعداد توریست‌های فنلاندی که به ایران سفر می‌کنند در حال افزایش  است و توریست‌های زیادی برای دیدن شهرهای تاریخی و طبیعت این کشور به ایران سفر می‌کنند.

وی ادامه داد: در رابطه با سفر فنلاندی‌ها به ایران هم باید بگویم معماری زیبای اصفهان و تخت جمشید همچنین شهرهایی که در طول جاده باستانی ابریشم قرار دارند برای گردشگران فنلاندی قابل توجه است؛ زیرا مردم ما در کتاب‌های تاریخ خود در رابطه با این مناطق خوانده‌اند و برایشان جالب است که می‌بینند این شهرها همچنان وجود دارند. با راه‌آهنی که در طول جاده ابریشم از چین شروع شده، از ترکیه گذشته و به آلمان می‌رسد، مسیرها بین کشورها مجدداً برقرار شده است. بنابراین می‌بینیم تهران و ایران دوباره در حال تبدیل شدن به قلبی میان شرق و غرب و حتی شاید بتوان گفت بین شمال و جنوب هستند

57439139

“از نکاتی که هنگام گفت‌وگو با سفیر فلاند توجه را به خود جلب می کند سادگی و صمیمت اوست که از میهمانانش شخصا پذیرایی می کند و با علاقه بسیار از طبیعت ایران و لزوم توجه به محیط زیست گفته و ما را برای بازدید از حیاط سفارت دعوت می کند. “

کمرانین همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا خطوط هوایی مستقل بین ایران و فنلاند برقرار خواهد شد و برنامه‌ای در این زمینه دارید؟ گفت: مسئول هواپیمایی فنلاند به همراه رئیس جمهورمان به ایران سفر کردند و بحث‌هایی در این زمینه انجام شد و در حال حاضر مذاکرات در مورد امکان شروع مجدد پروازها بین ایران و فنلاند در جریان است و ما روی این موضوع کار خواهیم کرد؛ چرا که برقراری پروازهای مستقیم بین دو کشور مورد علاقه هر دو طرف است؛ البته در رابطه با برقراری خطوط ریلی هم گفت‌وگو می‌کنیم؛ زیرا این روش حمل و نقل برای اکولوژی و محیط زیست بسیار مناسب‌تر است و ما در کنار خطوط هوایی به تعاملات ریلی هم نیازمندیم.

وی ادامه داد: به یاد دارم زمانی که دانشجو بودم می توانستیم به ایستگاه قطار هلسینکی رفته و با یک بلیط به مسکو و سپس به ایران بیاییم. همین طور هم از همین مسیر دوباره به هلسینکی باز می‌گشتیم. متاسفانه به دلیل مناقشه قره‌باغ این پل ارتباطی متوقف شد؛ اما ما دوباره در حال برقراری این مسیر هستیم تا با قطار به  هلسینکی رفته و باز گردیم.این ارتباط ریلی بین تهران و هلسینکی در حال اتمام است. با اتصال این مسیر از تهران _رشت _باکو تا مسکو و در نهایت هلسینکی شرایط برای شرکت های ایران هم بسیار خوب می شود؛ چرا که آنها کالاهای تولیدی قابل توجهی دارند و به این وسیله می توانند اقلام خود را به شمال اروپا صادر کنند.

حضور لژیونر های فنلاندی در تیم های ایران

این دیپلمات فنلاندی با بیان اینکه برخی از کوهنوردان فنلاندی بهترین سفر کوهپیمایی خود را در ایران و هنگام فتح قله دماوند می‌دانند، افزود: ما کوهنوردهای فنلاندی بسیاری داریم که دوست دارند به ایران آمده و کوه‌های بلند به ویژه دماوند و قله زیبای آن را فتح کنند. خوشبختانه اطلاعات مربوط به جاذبه‌های ایران در کشور من منتشر شده است و علاوه بر این جای خرسندی است که در طول دو سال گذشته تعداد زیادی از ورزشکاران معروف فنلاندی به ایران آمدند. برای مثال یکی از والیبالیست‌های معروفمان به اسم “کسپر وورینن “در تیم جواهری گنبد بازی می‌کند و “سباستین استراندوال” فوتبالیست معروفمان هم به همراه همسرش به ایران آمده و  در تیم راه‌آهن تهران بازی می‌کند. همچنین بهترین والیبالیست ما ” اولی پکا اویانسیوو ” هم برای شهرداری ارومیه بازی می‌کند و تمام این همکاری ها  باعث نزدیک شدن روابط تهران و هلسینکی می‌شود و چه زمینه‌ای بهتر از ورزش برای گسترش همکاری‌ها.

وی ادامه داد: در زمینه ورزش مسائل زیادی وجود دارند که ما می‌توانیم از شما یاد بگیریم چون ایرانی‌ها ورزشکاران قوی دارند، نه تنها در زمینه کشتی و وزنه‌برداری بلکه در زمینه والیبال و فوتبال هم شما خیلی بهتر از ما هستید. تیم‌های ایرانی هم برای تمرین به فنلاند آمدند و در مقابل اطلاعات و تجربه ورزشکاران ایرانی فنلاندی‌ها هم در زمینه علم تغذیه و تحقیقات در حوزه ورزش اطلاعات خوبی دارند و در زمینه تحصیلات در حوزه تغذیه و ورزش می‌توانند همکاری‌های مفیدی با ایران داشته باشند.

پیگیر سفر روحانی به فنلاند هستیم

سفیر فنلاند در تهران در پاسخ به این سئوال که آیا در سفر رئیس جمهور فنلاند به تهران از روحانی برای سفر به این کشور دعوت شده است و به طور کلی چه هیأت‌هایی بین دو کشور در رفت و آمد هستند؟ پاسخ داد: همانطور که می‌دانید این ملاقات‌ها یک برنامه عادی بین دو طرف است. وزیر امور خارجه ما آگوست 2014 به ایران آمد و در می 2016 هم آقای ظریف به فنلاند سفر کرد و وزیر بازرگانی خارجه ما هم دوبار به تهران  آمد. علاوه بر این رییس محیط زیست شما خانم ابتکار هم به فنلاند سفر داشت و می بینید که یک روند سیاسی مشخص در زمینه سفرهای مسئولان دو کشور در دست اجرا است . پیگیر سفر رئیس جمهور ما به ایران ما بسیار دنبال آن هستیم که میزبان رئیس جمهور ایران در کشورمان باشیم. البته هنوز زمان آن مشخص نیست ولی هر زمان مشخص شد رسماً اعلام می‌کنم به هر حال این ملاقات‌ها دوجانبه است.

وی با ابراز خرسندی از اینکه ملاقات های انجام شده دو سال اخیر مقام‌های ایرانی و فنلاندی از دیدارهای انجام شده طی  10 سال گذشته هم بیشتر است، گفت: تمامی اینها نشانه‌هایی از عادی شدن روابط است. خوشبختانه هر بازدید نتایج محکم و قطعی خود را دارد و در هر مذاکره‌ای تقریباً نتایج قطعی آن را می‌گیریم. برای مثال پنج روز بعد از ملاقات با رئیس جمهور، کمپانی‌های فنلاندی و ایرانی سفرهای خود را آغاز کردند.

کمرانین خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی زنجان همراه با 30 شرکت ایرانی به فنلاند سفر کرد و تا جایی که اطلاع دارم این سفر نتایج مثبتی به دنبال داشت و بعد از آن از اتاق بازرگانی کردستان از سنندج هم سفری به فنلاند داشت و با شرکت‌های فنلاندی ارتباط برقرار کردند و همه اینها نتایج سفرهای مسئولان ایران و فنلاند است. به عنوان مسئولان سفارت اگر شرکتی در ایران علاقه‌مند باشد محصولاتش را به فنلاند صادر کند و یا یک شرکت فنلاندی تمایل به همکاری با طرف‌های ایرانی داشته باشند ما اطلاعات و کمک‌های لازم را در اختیار آنها می‌گذاریم

“سفیر فنلاند در بخشی از مصاحبه به علاقه اش به شاهنامه اشاره کرد و گفت که بعد از چهارسال متوجه شده است که با وجود سفرهای و مطالعاتش هنوز چیز زیادی از ایران نمی داند. او شاهنامه‌ای با تصویر گری زیبا را در دفترش دارد و شخصیت های رستم و سهراب را دوست دارد و ضحاک ماردوش برایش جذاب است.”

حل بحران پناهجویان نیاز به همکاری و گفت‌وگو دارد

وی در ادامه این گفت‌وگو در مورد اینکه فنلاند چه برنامه‌هایی در رابطه با پناهجویان دارد؟ خاطرنشان کرد: مشکلات بسیاری مثل مسائل محیط زیستی، آلودگی، جمعیت و… مشکلات مهاجرت وجود دارد که ایران و کشورهای اروپایی را به هم نزدیک می‌کند. مسائلی که نه فقط فنلاند بلکه اروپا هم با آن دست به گریبان است. ایران حدود 20 تا 30 سال است که با موضوع مهاجران دست به گریبان بوده و میزبان حدود 3 میلیون نفر از افغانستان است؛ بنابراین مشکلی که برای اروپا تازگی دارد برای شما مسئله‌ای قدیمی است.

کمرانین ادامه داد: ما باید در زمینه پناهجویان با هم بحث و گفت‌وگو کنیم و این خود دلیلی است تا همکاری‌های بیشتری داشته باشیم. در گذشته فنلاند برای حل مشکل پناه‌جویان در ایران همکاری‌هایی را با این کشور انجام داد و دولت ما برای حل این موضوع حدود 152 هزار مهاجر افغان را از ایران پذیرفت.

این دیپلمات فنلاندی گفت: از طریق سازمان کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان این اقدامات انجام شد و هر چند این تعداد پناهجویان زیاد نیستند؛ ولی فنلاند هم کشور بزرگی نیست و هر سال چند هزار نفر پذیرش می‌شوند تا بتوانیم کمی از مشکلات را حل کنیم. ما به پناهجویان خانه، امکان تحصیل و شرایط مناسبی برای آغاز زندگی می‌دهیم و آنها می‌توانند کار پیدا کنند.

کمرانین در رابطه با سیل پناهجویانی که از سال گذشته به سمت اروپا سرازیر شده‌اند، افزود: متأسفانه سال گذشته فقظ در چندماه حدود 40 هزار مهاجر  برای فنلاند درخواست پذیرش دادند و ما خانه‌های موقت را برای خانواده‌ها ایجاد کردیم؛ اما تنها تعدادی از آنها می‌توانند در فنلاند بمانند و تعدادی هم بازگردانده می‌شوند. عده‌ای هم، هم اکنون بازگردانده شدند و برخی هم در آینده فنلاند را ترک می‌کنند.  مثلاً برخی از پناه‌جویان عراقی که شرایط مهاجرت را نداشتند به کشورشان بازگردانده شدند و برخی هنوز منتظر تصمیم‌گیری هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا