سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
سینما و تلویزیونگوناگونمجله فرهنگ و هنر

پس از باران؛ ملودرام محبوب با لهجه گیلکی

[ad_1]

سریال «پس از باران» سال ۱۳۷۹ روی آنتن رفت، سریالی که مخاطبانش را هفته‌ها با خود در انتظار قسمت بعدی کشاند و در خاطره جمعی ایرانیان ماندگار شد. به تازگی بازپخشش از شبکه آی فیلم تمام شده است. این مطلب بهانه‌ای است برای این سریال به یاد ماندنی.

 

پس از باران

 

«پس از باران» دومین مجموعه تلویزیونی سعید سطانی است، کارگردانی که این روز‌ها با سریال ستایش شناخته می‌شود و این سریال با تهیه کنندگی اسماعیل عفیفه در سال ۱۳۷۹ ساخته شد و توانست خانواده‌ها را برای ۴۰ قسمت پای تلویزیون میخکوب کند.

 

«پس از باران» روایت زندگی یک ارباب روستایی در دوران رضاخانی است که به علت ناباروری همسر اولش در شرایطی و به اصرار همسر اولش، برای داشتن فرزند با یکی از رعیت‌های خود که انتخاب شده است، ازدواج می‌کند.

 

پس از باران

 

 فیلمنامه کم نقص و شخصیت پردازی جذاب و بازی‌های قدرتمند، «پس از باران» را سریالی خوش‌ساخت و استاندارد کرده است. روایت سریال به دو بخش حال و گذشته تقسیم می‌شود، زمان حال با کشمش‌های دایی و بچه‌ها با یکدیگر و زمان گذشته با خط روایی متنوع با اوج و فرود احساسی که برگ برنده سریال نیز هست، پیش می‌رود.

 

پس از باران

 

علاوه بر بازی‌های جذاب، سریال آنچه که تاثیر فراموش‌نشدنی، از خود به جای گذاشت موسیقی سعید انصاری و  صدای فریدون پوررضا خواننده گیلانی است. خود پوررضا در مورد موسیقی متن این سریال گفته بود: «آن زمانی که من «پس از باران» را خواندم این صدا فریاد جوامع شهر زده هم بود. این فریاد علیه کسانی بود که بر سر ما خراب شدند و موسیقی محلی ما را از بین بردند.

 

پس از باران

 

من گیلانی هستم و افتخار می‌کنم که گیلانی هستم. این‌گونه بود که این شعر را از دروازه دل‌ها عبور دادم و توانستم شهری و غیر شهری را جذب این شعر کنم. البته کلمات این شعر را کمتر کسی متوجه می‌شد، اما با اینکه کمتر کسی معنای شعر را متوجه می‌شد، اما این سوز و آه ترانه خیلی از مردم را در شهر‌ها و روستا‌ها پای تلویزیون کشاند.»

 

«پس از باران» از جمله مجموعه‌هایی پر از شخصیت است. بازی یک دست بازیگران نقش های اصلی و فرعی سریال از محمود پاک نیت در نقش ارباب تا شهاب حسینی در اولین نقش تلویزیونی اش از جمله نکاتی مثبت سریال می باشد.

 

شخصیت‌های مثبت سریال از جمله خانم کوچک، ارباب، خانم بس در کنار شخصیت‌های منفی سریال همچون فرخ یا غلام که ذاتا بد ذات تصویر نمی‌شوند بلکه انگیزه‌هایی باعث به وجود آمدن وجوه شری در شخصیت آنهاست بازی‌های به یادماندنی ارائه دادند.

 

پس از باران

 

یکی از شاه‌نقش‌های سریال پس از باران شهربانو با بازی مرجان محتشم است، او با توانایی بازی‌اش خانم کوچیک محبوب مردم شد که هنوز پس از سال‌ها در ذهن ببیندگان مانده است. مرجان محتشم سال‌هاست از بازیگری فاصله گرفته است.

 

پس از باران

 

رحیم نوروزی بازیگر نقش فرخ در این سریال گفت: به نظرم فرخ مشکلات درونی داشت و یکسری عقده که نشان دادن آن عقده‌ها برای بازیگر چالش است. من نقش فرخ را دوست دارم. به نظرم بیشتر از ذات بد که خیلی‌ها فکر می‌کنند فرخ بدجنس است، فرخ از مشکلات روحی رنج می‌برد و احساس تنهایی می‌کرد.

 

پس از باران

 

امیر آتشانی بازیگر نقش غلام در اولین حضور تصویری اش شخصیت به یادمادنی خلق کرد. او در گفتگو با تسنیم درباره این نقش می‌گوید: غلام در ابتدای قصه خاکستری است و حتی رگه‌هایی از کمدی را در رفتار و گفتار او می‌توان مشاهده کرد، اما هر چه جلوتر می‌رویم به کاراکتری سیاه و منفور تبدیل می‌شود و به همراه فرخ، کاراکتر‌های منفی و منفور قصه را تشکیل می‌دهند. غلام ذاتاً بدجنس نیست، اما برای بالاکشیدن خودش حاضر است همه‌چیز و همه افراد حتی نزدیک‌ترین و عزیزترین افراد خانواده اش را قربانی کند. او برای پیشرفت خودش حتی برادرزاده اش را هم بدنام می‌کند.

 

پس از باران

 

به این سریال نقد‌هایی هم در آن زمان وارد شد.  از جمله اینکه خانم بس در پاداش برای از خودگذشتگی که برای ارباب در انتخاب شهربانو انجام داده بود، صاحب فرزند شد. این ماجرا نقدی بود که از سمت زنان در مورد این سریال مطرح شد. هم چنین برقراری ارتباط میان اتفاقاتی که در گذشته و حال رخ می‌داد اندکی سخت بود.

 

حواشی دیگر بازپخش سریال سانسور رژِ شهربانو در مراسم عروسی اش بود که در هنگام نشان دادن چهره عروس، تصویر تلویزیون سیاه و سفید می‌شد تا رژ لب عروس مشخص نباشد. این در حالی است که قبلا این تصاویر بدون لحاظ کردن چنین کار‌هایی پخش شده بود.

 

پس از باران

 

دراین سریال بازیگرانی از جمله: محمود پاک نیت، مرجان محتشم، کتایون ریاحی، رحیم نوروزی، صبا کمالی، شهاب حسینی، جهانگیر الماسی، نیکو خردمند، جمیله شیخی، بهزاد فراهانی، ثریا قاسمی و امیر آتشانی بـه ایفای نقش پرداخته اند.

[ad_2] منبع:برترنیها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا