صبحانه نخوردن، سرگیجه، ضعف و سردرد را به همراه خواهد داشت. پژوهش ها نشان می دهد که عدم مصرف صبحانه خطر افت قند خون را بالا برده و این مشکل نیز باعث بروز مشکلاتی مانند لرز، سرگیجه، ضعف، سردرد و تپش قلب می شود.
نخوردن صبحانه چه مضراتی برای بدن و مغز ممکن است داشته باشد؟
خوردن صبحانه خیلی مهم است و چشم پوشی از آن در طولانی مدت آسیب های جدی به سلامتی می زند. اولین مورد که خودتان هم به آن اشاره فرمودید آسیبی است که به مغز می زند. در واقع اگر صبحانه نخورید مغزتان درست کار نمی کند. محققان مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمی خورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری کرده و نمی توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش های انجام شده در خصوص صبحانه نشان می دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر می شود.
دومین مورد این است که صبحانه نخورید چاق می شوید. برای کنترل بهتر وزنتان حتما صبحانه میل کنید. افرادی که صبحانه نمی خورند برای کسب انرژی و مقابله با گرسنگی در وعده های اصلی یا میان وعده ها پرخوری می کنند. مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین می شود. باید بدانید که این هورمون باعث می شود که سلول های چربی، اسیدهای چرب بیشتری ذخیره کند.
سومین مورد کاهش جذب مواد مغذی است. صبحانه اولین وعده ی غذایی برای تامین مواد مغذی بدن است. افرادی که به صبحانه شان اهمیت می دهند کلسیم، فیبر، زینک (روی)، آهن و ویتامین های A،C و B2 بیشتری دریافت می کنند. اگر از خیر صبحانه بگذرید خودتان را از تغذیه ی سالم محروم خواهید کرد.
چهارم این که صبحانه نخورها بی اعصاب تر هستند. مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر از اولین وعده ی غذایی باعث می شود که خیلی زود احساس خستگی و کج خلقی کنید. مغز و بدن برای داشتن عملکردی مناسب به گلوکز نیاز دارند. در نتیجه بعد از گرسنگی شبانه، فقط صبحانه می تواند بدن را تغذیه و انرژی لازم برای آغاز فعالیت های روزانه را به او بدهد.
مورد پنجمی که باید بدانید این است که صبحانه نخوردن احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. زمانی که به خواب می روید میزان انسولین بدن در حد متعادل قرار دارد؛ اما زمانی که از خواب بیدار می شوید و روزه ی شب گذشته را نمی شکنید میزان انسولین افت پیدا می کند. وقتی که ظهر شروع به غذا خوردن می کنید این هورمون به طور ناگهانی بالا می رود و در این حالت می ماند. به مرور زمان این تغییر میزان انسولین می تواند بدن را به سمت مقاومت سلول ها به انسولین ببرد که نتیجه ای جز بروز دیابت نوع دو ندارد.
و مورد ششم این که صبحانه نخوردن قلبتان را بیمار می کند. یک پژوهش نشان داد افرادی که از خیر صبحانه می گذرند به میزان 27 درصد بیشتر در معرض حمله ی قلبی و مرگ و میر ناشی از بیماری های عروق کرونری قرار می گیرند. واقعیت این است که ناشتا ماندن طولانی مدت (یعنی از بعد وعده ی شام تا ناهار روز بعد) باعث افزایش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و بالا رفتن میزان تری گلیسیرید، افزایش کلسترول بد خون و غیره می شود. تمام این مشکلات نیز خطر بروز بیماری های قلبی را بالا می برد.
در نهایت این که صبحانه نخوردن، سرگیجه، ضعف و سردرد را به همراه خواهد داشت. پژوهش ها نشان می دهد که عدم مصرف صبحانه خطر افت قند خون را بالا برده و این مشکل نیز باعث بروز مشکلاتی مانند لرز، سرگیجه، ضعف، سردرد و تپش قلب می شود.