شرکت ملی راه آهن آلمان (دویچ بان) و بزرگترین اپراتور ارتباطی آلمان(دویچ تلکام) اعلام کردند که بهدلیل بازگشت تحریمهای آمریکا علیه تهران، ایران را ترک میکنند.
بعد از بازگشت تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه ایران که از هفته گذشته اجرایی شد، چندین شرکت اروپایی مانند توتال، پژو، رنو و دایملراعلام کردهاند سرمایهگذاریها و پروژهها خود در ایران را متوقف میکنند.
سخنگوی شرکت دولتی دویچه بان روز پنجشنبه توضیح داد که این شرکت به واسطه شرکت فرعی «مهندسی و مشاوره دی بی» در دو پروژه در ایران همکاری میکند.
وی افزود: «هر دو پروژه در ماههای اوت و سپتامبر (مرداد و شهریور۱۳۹۷) ۲۰۱۸ به پایان میرسند. ما با توجه به تغییر وضعیت مبادلات بانکی به دنبال اتمام دوستانه و پیشبینی شده قرارداد هستیم.»
دویچه بان در ماه مه (خرداد) ۲۰۱۷ تفاهمنامهای با شرکت راهآهن شرق بنیاد (بن ریل) با هدف شناسایی و ارزیابی توانایی بالقوه تجهیزات و روندکار این شرکت، امضاء کرده بود.
پروژه دوم، که حدود یک تا یک سال و نیم پیش آغاز شده بود، قرارداد مشاوره برای شرکت راهآهن دولتی ایران بود که شامل بازنگری و اصلاح سازمانی این شرکت نیز میشد.
همچنین شرکت «دتکون» به عنوان یکی از شرکتهای تابعه «تی سیستم» که بازوی اجرایی دویچ تلکام محسوب میشود، روز پنجشنه خبر از ترک ایران داد. این شرکت در صنعت مخابرات ایران به عنوان ارائه دهنده خدمات مشاورهای مشغول به فعالیت بود.
مقامات شرکت دتکون روز پنجشنبه اعلام کردند که به دلیل وجود حساسیتهای بینالمللی در مورد ارتباط تجاری با ایران، این شرکت از اواسط ماه می گذشته به همکاری خود با طرفهای ایرانی پایان داده است.
ارزش فروش خدمات این شرکت در بازار ایران طی سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۳۰۰ هزار یورو اعلام شده است.
همزمان با قطع همکاری دویچ تلکام با ایران، مشکل شاخه آمریکایی آن یعنی «تی موبایل» برای خرید شرکت «اسپرینت کرپ» رفع میشود. ارزش این معامله ۲۶ میلیارد دلار عنوان شده که به دلیل حساسیت سازمان تنظیم مقررات آمریکا در خصوص رابطه دویچ تلکام با ایران، انجام آن متوقف شده بود.
موج اول تحریمهای مالی و تجاری واشنگتن علیه اقتصاد ایران از ۶ ماه اوت به اجرا درآمده و صنایعی همچون خودرو، طلا، گرافیت، آلومینیوم و فولاد را شامل میشود. تحریمهای نفتی و بانکی آمریکا علیه ایران نیز از ۴ ماه نوامبر آغاز خواهد شد.