سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
پیشخوان افغانستان

واکنش‌ها نسبت به استعفای حنیف اتمر از مشاوریت امنیت ملی

حنیف اتمر، شام امروز (شنبه، ۳ سنبله) به گونۀ ناگهانی از سمت مشاوریت امنیت ملی استعفا داد. او دلیل استعفایش را اختلاف‌های جدی با رهبری حکومت روی تأمین امنیت و برگزاری انتخابات گفته است.

 201821818358123

استعفای محمد حنیف اتمر از مشاوریت امنیت ملی رییس جمهور، با موجی از واکنش‌ها روبه‌رو شده است.

شماری از آگاهان می‌گویند رابطۀ محمد حنیف اتمر با رییس جمهور غنی برخلاف مقام‌های دیگر حکومتی رابطۀ خوبی بود و بارها رییس‌‎جمهور از کارکردهای اوستایش کرد، اما استعفای آنی وی، آنان را شگفتی زده ساخته است.

شمار دیگری از آگاهان می‌گویند با آن‌که روابط آقای اتمر با رییس جمهور در آغار حکومت وحدت ملی بسیار خوب بود، اما در ماه‌های پسین ازبهر بیشتر شدن اختلاف رییس جمهور با چهره‌های پرنفوذ بیرون از حکومت و نیز نزدیک شدن انتخابات روابط آقای اتمر با رییس جمهور به مشکل روبرو شده است.

عبدالقادر زازی وطن دوست، عضو مجلس نماینده‌گان در این باره گفت: «متأسفانه در ارگ چندین تیم ساخته است. به جای این که اکنون یک تیم باشند و با رییس جمهور کار کنند، گروه گروه شده اند.»

عتیق بریالی، آگاه مسایل نظامی نیز افزود: «فکر نمی کنم که وضعیت امنیتی با استعفای آقای اتمر و دیگر مسؤولان امنیتی بهبود یابد، چون تمامی صلاحیت ها در انحصار رییس جمهور است.»

محمداگل مجاهد، آگاه مسایل سیاسی نیز اظهار داشت: «با نزدیک شدن انتخابات هرکس در تلاش تیم سازی خود است و تلاش دارند تا برای انتخابات آینده کار کنند.»

از اتمر به عنوان یکی از مهره‌های کلیدی رییس جمهور غنی در حکومت وحدت ملی یاد می‌شد – کسی که به گفتۀ برخی از منابع نفوذ فراوان در تقرری‌های سمت‌های مهم و کلیدی حکومت داشت.

محمد حنیف اتمر پنجاه ساله در ولایت لغمان زاده شده است و در بریتانیا تحصیل کرده است. او در در کابینۀ حامدکرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان به عنوان وزیر داخله، وزیر احیا و انکشاف دهات و وزیر معارف کار کرده است.

آقای اتمر، پس از آن که در سال ۲۰۱۴ به عنوان مشاور امنیت ملی رییس جمهور غنی گماشته شد، توافق نامۀ بحث برانگیز امنیتی را میان افغانستان و ایالات متحده امضا کرد.

پس از به خشونت کشیده شدن اعتراضات ماه جوزای سال پار صلاح الدین ربانی، رییس جمعیت نیز حکومت را در تأمین امنیت شهر کابل به کوتاهی متهم کرد و خواستار برکناری حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی شد.

فرشته امینی، عضو مجلس نماینده‌‎گان در بارۀ کنار رفتن آقای اتمر چنین دیدگاهی دارد: «به اتمر چیزی گفته واقعیت ها را گفته و با این حکومت که هر روز برنامۀ تازۀ دارد، کار کرده نتوانسته است.»

در این میانف مردم انتظار دارند تا با روی کارآمدن چهره‌های تازه در سکتور امنیتی به ویژه مشاوریت امنیت ملی، اوضاع امنیتی کشور بهبود یابد.

عبدالله، باشندۀ کابل گفت: «هر روز وضعیت امنیتی خراب شد. باید یک نفر تازه جایگزین او شود که امنیت خوب شود.»

الیاس احمدی، باشندۀ دیگر کابل نیز افزود: «از حکومت می خواهم کسی را به جای او بگمارد که به فکر امنیت مردم باشد.»

برخی از گزارش‌های تأیید ناشده‌یی نیز پخش شده‌اند که محمد حنیف اتمر خودش را نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال آینده می‌کند و از همین رو روابطش در ماه‌های اخیر با رییس جمهورغنی به تیره‌گی گراییده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا