سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
مجله پزشکی و سلامت

قهوه و طول عمر: چگونه شیرین‌کننده‌ها و خامه فواید سلامتی قهوه را کاهش می‌دهند؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهند قهوه سیاه یا با افزودنی‌های کم بهترین انتخاب برای کاهش خطر مرگ است

قهوه بیش از اینکه صبح‌ها شما را بیدار کند، کارهای دیگری نیز انجام می‌دهد – این نوشیدنی تلخ با کاهش خطر دیابت نوع ۲ (Type 2 Diabetes)، بیماری قلبی (Heart Disease) و مرگ مرتبط شده است. اما بسته به آنچه به قهوه خود اضافه می‌کنید، ممکن است از این فواید سلامتی فنجان قهوه خود بهره‌مند نشوید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد.

محققان دریافتند که افرادی که روزانه یک تا دو فنجان قهوه می‌نوشیدند، خطر مرگ‌ومیر (Mortality) ۱۴ درصد کمتری نسبت به افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند داشتند.

با این حال، این فقط برای کسانی صادق بود که قهوه خود را سیاه یا با مقادیر کمی خامه، شیر یا شیرین‌کننده می‌نوشیدند. به نظر می‌رسید افزودنی‌های زیاد فواید سلامتی قهوه را تضعیف می‌کنند.

دکتر فانگ فانگ ژانگ (Fang Fang Zhang)، نویسنده ارشد مطالعه و استاد دانشکده علوم تغذیه و سیاست فریدمن دانشگاه تافتس (Tufts University Friedman School of Nutrition Science and Policy) گفت: «اگر قندهای زیاد یا چربی اشباع شده (Saturated Fat) به رژیم غذایی خود اضافه کنیم، دریافت کل کالری ما افزایش می‌یابد که می‌تواند با پیامدهای نامطلوب سلامتی نیز مرتبط باشد».

ترجیحات قهوه و خطر مرگ‌ومیر

برای این مطالعه که در ماه مه در مجله تغذیه (The Journal of Nutrition) منتشر شد، ژانگ و همکارانش بیش از ۴۶,۰۰۰ بزرگسال آمریکایی را در طول حدود ۱۰ سال پیگیری کردند. هدف این بود که ببینند آیا خطر مرگ‌ومیر با عادات نوشیدن قهوه شرکت‌کنندگان مرتبط است یا خیر.

در ابتدای مطالعه، محققان به شرکت‌کنندگان پرسشنامه رژیم غذایی ۲۴ ساعته دادند. بر اساس آن اطلاعات، محققان میانگین مصرف قهوه شرکت‌کنندگان را تخمین زدند و یادداشت کردند که آیا شیرین‌کننده یا محصولات حاوی چربی اشباع شده به قهوه خود اضافه می‌کنند یا خیر.

پس از پیگیری سلامت شرکت‌کنندگان – از جمله مرگ‌های ثبت شده ناشی از سرطان، بیماری قلبی‌عروقی (Cardiovascular Disease) و همه علل – ژانگ و تیمش دریافتند:

  • نوشیدن یک فنجان قهوه در روز با ۱۶ درصد کاهش خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل مرتبط بود
  • نوشیدن دو یا سه فنجان قهوه در روز خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل را ۱۷ درصد کاهش داد
  • نوشیدندگان قهوه همچنین به ویژه خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری قلبی ۲۹-۳۳ درصد کمتری داشتند

هنگام بررسی خاص افزودنی‌های قهوه، محققان دریافتند که در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند، شرکت‌کنندگان اگر قهوه سیاه یا قهوه با قند افزوده کم و چربی اشباع شده کم می‌نوشیدند، خطر مرگ‌ومیر کلی ۱۴ درصد کمتری داشتند.

تیم تحقیق «قند افزوده کم» و «چربی اشباع شده کم» را به عنوان هر مقداری زیر ۵ درصد ارزش روزانه توصیه شده تعریف کردند. برای یک دم‌نوش ۸ اونسی، این به موارد زیر ترجمه می‌شود:

  • ۲.۵ گرم قند، یا حدود یک سوم یا نیم قاشق چایخوری قند، شربت یا عسل
  • ۱ گرم چربی، یا حدود ۵ قاشق غذاخوری شیر ۲ درصد، ۱ قاشق غذاخوری خامه سبک، یا ۱ قاشق غذاخوری نیم‌چرب (Half-and-Half)

هیچ افزایش طول عمری برای افرادی که قهوه خود را با قند بیشتر یا با دوز سنگین شیر یا خامه می‌نوشیدند وجود نداشت.

جالب اینکه، داده‌ها همچنین هیچ ارتباطی بین نوشیدن قهوه به طور کلی و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از سرطان نشان ندادند. این ممکن است به این دلیل باشد که استخر شرکت‌کنندگان در سمت کوچک‌تر بود و محققان به ارتباطات با هیچ سرطان خاصی نگاه نکردند.

دکتر مینگ‌یانگ سانگ (Mingyang Song)، استادیار اپیدمیولوژی بالینی و تغذیه در دانشکده بهداشت عمومی هارواردT در تحقیقات خود دریافته است که بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال (Colorectal Cancer) که قهوه می‌نوشیدند نرخ بقای بالاتری داشتند و سایر کارشناسان نشان داده‌اند که قهوه می‌تواند خطر سرطان کولورکتال را کاهش دهد. با این حال، به طور کلی، شواهد برای سرطان‌های دیگر متناقض است.

کارشناسان می‌گویند محدودیت‌هایی وجود دارد

از آنجایی که ژانگ و محققان عوامل جمعیت‌شناختی مختلف را کنترل کردند، ژانگ به هلث گفت که مطمئن است داده‌ها رابطه علّی بین افزودنی‌های قهوه (یا فقدان آن) و خطر مرگ‌ومیر کمتر را نشان می‌دهند.

با این حال، این مطالعه محدودیت‌هایی دارد.

اگرچه داده‌ها «آموزنده» بودند، اندازه نمونه مطالعه محدود بود که درک اینکه آیا این ارتباط ممکن است در میان نژادها یا قومیت‌ها پایدار بماند را دشوار می‌کند.

علاوه بر این، بیشتر افراد در مطالعه قهوه خود را سیاه می‌نوشیدند – ممکن است شرکت‌کنندگان کافی که قهوه خود را با افزودنی‌ها می‌نوشیدند وجود نداشته باشد تا تصویر کاملی از اینکه چگونه این ممکن است بر مرگ‌ومیر تأثیر بگذارد ارائه دهند، دکتر مریلین کورنلیس (Marilyn Cornelis)، محقق قهوه و استادیار پزشکی پیشگیری در دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث‌وسترن (Northwestern University Feinberg School of Medicine) اضافه کرد.

ناشناخته‌های زیادی در مورد نوشیدن واقعی قهوه شرکت‌کنندگان نیز وجود دارد. عادات فقط یک یا دو بار برای هر شرکت‌کننده مطالعه ارزیابی شدند و سانگ گفت: «دریافت قهوه مردم ممکن است روز به روز متفاوت باشد. برخی افراد ممکن است در طول روزهای هفته قهوه بیشتری مصرف کنند».

مصرف قهوه شرکت‌کنندگان نیز ممکن است در طول مطالعه پایدار نبوده باشد.

محققان همچنین هر نوع قهوه یا افزودنی را در نظر نگرفتند. دم‌نوش خاصی که مردم می‌نوشیدند ممکن است بر نتایج تأثیر گذاشته باشد، زیرا تحقیقات قبلی نشان داد که قهوه فیلتر نشده (Unfiltered Coffee) خطر مرگ‌ومیر را کاهش نمی‌دهد. علاوه بر این، مطالعه به انواع خاصی از شیرین‌کننده‌ها – به عنوان مثال، قند در مقابل جایگزین‌های کم‌کالری – یا مقایسه لبنیات با محصولات غیرلبنی نگاه نکرد.

چرا خامه و قند فواید قهوه را تضعیف می‌کنند؟

هر فنجان قهوه سرشار از بیش از ۱۰۰ مولکول و متابولیت مختلف است – یک گروه از اینها، پلی‌فنول‌ها (Polyphenols)، ممکن است تا حد زیادی مسئول بسیاری از فواید سلامتی مرتبط با قهوه باشند.

پلی‌فنول‌ها آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، به این معنی که به کاهش التهاب و از بین بردن رادیکال‌های آزاد که در غیر این صورت به سلول‌های بدن آسیب می‌رسانند کمک می‌کنند.

بنابراین این رابطه بین مصرف قهوه و خطر مرگ‌ومیر کمتر «از نظر بیولوژیکی قابل قبول است»؛ دکتر جیمز اوکیف (James O’Keefe)، متخصص قلب در مؤسسه قلب سنت لوک میدآمریکا (St. Luke’s Mid America Heart Institute)، گفت: «قهوه منبع اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها در رژیم غذایی آمریکایی است».

افزودن قند یا چربی‌های اشباع شده بیشتر به قهوه شما لزوماً پلی‌فنول‌ها را از بین نمی‌برد یا اثرات آنها را لغو نمی‌کند، سانگ توضیح داد. بلکه، مصرف بالای قند و چربی‌های اشباع شده به طور کلی به سادگی با پیامدهای بدتر سلامت قلبی‌عروقی و مرگ‌ومیر بالاتر مرتبط هستند.

بیشترین استفاده را از فنجان قهوه خود ببرید

از آنجایی که این اولین مطالعه است که به اثرات افزودنی‌های قهوه بر خطر مرگ‌ومیر نگاه می‌کند، شواهد هنوز به اندازه کافی قوی نیستند که توصیه‌های قطعی در مورد سالم‌ترین راه برای نوشیدن قهوه ارائه دهند.

با این حال، به عنوان یک قاعده کلی : «همیشه عاقلانه است که مصرف قند و چربی اشباع شده را کاهش دهیم».

با این حال، اگر دوست دارید صبح‌ها کمی خامه و شیرین‌کننده به قهوه خود اضافه کنید، نیازی به نگرانی نیست. ساده ممکن است بهتر باشد، اما شما در معرض خطر افزایش یافته نیستید چون قند و شیر اضافه می‌کنید.

جدای از افزودنی‌ها، اعتدال هنگام مصرف قهوه کلیدی است، ژانگ و اوکیف تأکید کردند، زیرا هر فایده سلامتی پس از حدود دو فنجان قهوه روزانه کاهش می‌یابد. نوشیدن بیشتر حتی می‌تواند خطرناک شود.

اوکیف گفت: «دوزهای بالای کافئین (Caffeine) می‌توانند با اضطراب، ضربان قلب نامنظم (Irregular Heartbeats) و فشار خون بالا (Elevated Blood Pressures) مشکل‌ساز باشند».

نکات کلیدی برای نوشیدن قهوه سالم

بر اساس یافته‌های این مطالعه و نظرات کارشناسان، در اینجا چند توصیه عملی برای بهره‌مندی بیشتر از فواید سلامتی قهوه آورده شده است:

۱. قهوه سیاه را ترجیح دهید

اگر می‌توانید، قهوه را بدون هیچ افزودنی بنوشید تا بیشترین فواید سلامتی را دریافت کنید.

۲. افزودنی‌ها را محدود کنید

اگر نمی‌توانید قهوه سیاه بنوشید، افزودنی‌ها را به حداقل برسانید – کمتر از نیم قاشق چایخوری قند و حداکثر یک قاشق غذاخوری شیر یا خامه.

۳. به اعتدال مصرف کنید

یک تا دو فنجان قهوه در روز بهینه به نظر می‌رسد. بیش از این ممکن است فواید کاهش یابد یا عوارض جانبی ایجاد شود.

۴. از قهوه فیلتر شده استفاده کنید

تحقیقات نشان می‌دهند قهوه فیلتر شده فواید سلامتی بیشتری نسبت به قهوه فیلتر نشده دارد.

۵. به کیفیت قهوه توجه کنید

انتخاب قهوه با کیفیت بالا می‌تواند محتوای آنتی‌اکسیدانی بیشتری داشته باشد.

قهوه می‌تواند نوشیدنی سالمی باشد که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و مرگ‌ومیر مرتبط است. با این حال، افزودن مقادیر زیاد قند و چربی‌های اشباع شده می‌تواند این فواید را تضعیف کند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که قهوه سیاه یا قهوه با افزودنی‌های کم بهترین انتخاب برای بهره‌مندی از فواید سلامتی قهوه است. با این حال، اگر کمی خامه یا شیرین‌کننده به قهوه خود اضافه می‌کنید، نیازی به نگرانی بیش از حد نیست – اعتدال کلید است.

به یاد داشته باشید که بیش از دو فنجان قهوه در روز ممکن است فواید کاهش یابد و حتی عوارض جانبی ایجاد شود. با نوشیدن قهوه به اعتدال و محدود کردن افزودنی‌ها، می‌توانید از این نوشیدنی محبوب لذت ببرید و در عین حال از فواید سلامتی آن بهره‌مند شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا