سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
مقالات

خاک کاکتوس چگونه باید باشد روش نگهداری کاکتوس

[ad_1]
خاک کاکتوس چگونه باید باشد روش نگهداری کاکتوس

کاکتوس از جمله گیاهانی است که نیاز بسیار کمی به آب دارد نگهداری از کاکتوس ها کار مشکلی نیست و با رعایت نکاتی چند, به راحتی می توانید تا مدتها کاکتوسهای زیبایی داشته باشید در ادامه اطلاعاتی در مورد خاک کاکتوس ها و همینطور روش نگهداری آنها آورده شده است که با هم می خوانیم

 

کاکتوس چیست؟

 

کاکتوس نوعی گیاه است که قادر است مقدار زیادی آب ذخیره کند و در زیستگاه های بسیار گرم و خشک به حیاتش ادامه دهد. حدود 2000 گونه مختلف کاکتوس وجود دارد که از نظر اندازه، شکل، رنگ و نوع زیستگاه با هم متفاوتند. تقریباً همه کاکتوس ها بومی بیابان ها و مناطق خشک آمریکای جنوبی و شمالی هستند. کوچکترین گونه کاکتوس ها چند سانتی متر و ارتفاع بزرگترین گونه آن به 22 متر و وزنش به 2180 کیلوگرم بالغ می شود. طول عمر کاکتوس ها بر اساس گونه آنها از 15 تا 300 سال است. اندازه و شکل گل کاکتوس ها به گونه های آن ها و نوع گرده افشانی شان بستگی دارد. رنگ کاکتوس می تواند سبز، مایل به آبی یا قهوه ای – سبز، قرمز و نارنجی باشد . کاکتوس ها ماده ای مومی در سطحشان دارند که جلوی از دست دادن آب از طریق تعریق را می گیرد. کاکتوس به جای برگ تیغ دارد. این تیغ ها می توانند نرم یا سفت و راست یا خم شده باشند، یا به شکل مرتب در ردیف هایی قرار گرفته باشند و یا پراکنده باشند. طول آنها می تواند به 15 سانتی متر هم برسد. تیغ ها در کاکتوس دو نقش عمده دارند: آنها مانع از دست دادن آب از طریق تعرق می شوند و گیاه را از گزند جانوران در امان نگه می دارند.

 

خاک کاکتوس چگونه باید باشد؟

 

ترکیب خاک مناسب یکی از عوامل خیلی مهم در رشد و سلامت گیاهان به خصوص کاکتوس ها می باشد کاکتوس ها در انواع خاک ها مانند ماسه خاک باغچه خاک های سنگلاخی و غیره می تواند زندگی کند ولی ایده آل ترین ترکیب خاک ترکیبی است که آب را نگه ندارد و سریعاً خشک شود خاک مورد نیاز کاکتوس ها باید دارای زهکشی مناسبی باشد تا آب به راحتی از ان خارج شود و سریعاً خشک شود و گیاه امکان تنفس پیدا کند.

 

پیت ماس مناسب

 

برای خاک کاکتوس ترکیب های مختلفی توصیه می شود. یکی از بهترین ترکیبات برای کاکتوس ها که در گلخانه میهن کاکتوس نیز از همین ترکیب استفاده می شود شامل ۷۰ درصد ماسه شسته شده و عاری از خاک و ۱۵ درصد پیت ماس و ۱۵ درصد ورمی کومپوست با کیفیت می باشد. که آب به راحتی از آن خارج می شود

 

بهترین زمان برای تعویض گلدان کاکتوس شروع فصل رشد یعنی اسفند و فروردین ماه می باشد

 

از خاکی که میزان زیادی خاک برگ دارد اجتناب کنید. همیشه سعی کنید خاک گلدان بین دو آبیاری خشک باشد زیرا خیس بودن گلدان برای مدت طولانی به کاکتوس آسیب وارد می کند و عدم جذب آب و خیس ماندن گلدان اولین نشانه پوسیدگی ریشه می باشد.

 

بهترین ترکیب خاک برای کاکتوس چیست؟

 

۱- ماسه: مهم ترین عنصر و عامل حیات و زندگی کاکتوس ها ماسه می باشد. شاید برای خیلی ها این سؤال ایجاد شود که کدام نوع ماسه مناسب تر است؟ بهترین ماسه، نوع رودخانه ای می باشد که عاری از نمک و آهک می باشد. ماسه هایی که از معادن در کوه ها به دست می آید زیاد مناسب این کار نیستند. ماسه را قبل مصرف با آب بشورید تا خاک آن خارج شود. سایز ماسه می تواند بین ۲ تا ۵ میلی متر باشد.

 

۲. پیت ماس: از پیت ماس های خارجی و درجه یک برای ترکیب خاک گلدان کاکتوس ها استفاده کنید. پیت ماس دارای مواد غذایی بسیار کمی می باشد.

 

۳. ورمی کومپوست: مصرف زیاد ورمی باعث پوسیدگی ریشه می شود پس در ترکیب خاک کاکتوس ها سعی کنید بیشتر از ده درصد استفاده نکنید.

 

با استفاده از این ترکیب نیازی به ریختن سنگریزه در کف گلدان نیست چون این ترکیب دارای زهکشی بالایی است. زهکشی خوب این ترکیب باعث می شود آب در خاک باقی نماند و از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود. از مزیت های دیگر این ترکیب این است که حشراتی مانند پشه سیاه که آسیب جدی به ریشه گیاه می رساند قادر به زندگی در این ترکیب خاک نیست.

 

آبیاری کاکتوس ها

 

آبیاری کاکتوس کاکتوس ها با آب چندان مخالف نیستند بلکه با آبیاری صحیح رشدشان تسریع خواهد شد.نکته مهم در ابیاری کاکتوس این است که ابیاری انها باید در فصل رشد انها باشد .کاکتوس ها به اب احتیاج دارند . اگر شما کاکتوس هایتان را تنها یک بار در ماه اب دهید انها رشد چندانی نخواهند داشت.و فقط زنده خواهند مانند و ریشه هایشان خشک و در نهایت می سوزد در این حالت پس از آبیاریی مجدد ریشه ها توانایی جذب اب را نخواهند داشت و ریشه ها دچار پوسیدگی خواهند شد

 

کاکتوس هایی که در گلدانهای کوچک هستند نسبت به کاکتوس هایی که در گلدانهایی بزرگ تر قرار دارند ابیاری بیشتری را احتیاج دارند.کاکتوس هایی که در گلدانهای7یا 10 سانتی قرار دارند باید هر 4 تا 6 روز ابیاری شوند.کاکتوس های که در گلدانهای 15 سانتی نگهداری می شوند هر هفته تنها به یک بار ابیاری احتیاج دارند. برنامه ابیاری کاکتوس بر اساس نوع خاک و گلدان (پلاستیکی یا سرامیک یا گلی) ودما تغییر می کند.

 

گلدان پلاستیکی و سرامیکی آب را نسبت به گلدان گلی بیشتر در خود نگه می دارد و بنابر این به ابیاری کمتری احتیاج دارد.همین طور میزان ابیاری به درجه حرارت محیط نیز وابسته است ، در هوای گرم کاکتوس نسبت به هوای سرد به اب بیشتر ی احتیاج دارد. یک قانون خوب برای ابیاری کاکتوس این است که پیش از اینکه خاک گلدان کاملا خشک شود به ابیاری ان بپردازیم. دو نوع روش ابیاری برای کاکتوس وجود دارد، یک نوع ان ابیاری از بالای خاک و نوع دیگر قرار دادن گلدان به مدت 10 تا 15 دقیقه در ظرفی که اب کمی در ان قرار دارد. در روش دوم کاکتوس اب مورد نیاز خود را به داخل می کشد.

 

بهترین روش این است که به صورت متناوب از دو روش فوق استفاده کنیم برای ابیاری کاکتوس از افشان کردن اب به روی گیاه خود داری کنید. کاکتوس را فقط هنگامی که در حال رشد است به صورت منظم ابیاری کنید. در هنگامی که کاکتوس در دوره رشد خود قرار ندارد به اب بسیار کمی احتیاج دارد. ریشه کاکتوس وقتی که گیاه خواب است برای فاسد شدن مستعد است و در صورت اب دهی بیش از اندازه کاکتوس از بین خواهد رفت. در هنگامی که کاکتوس خواب است هر 2 یا 3 هفته پس از اینکه خاک کاملاً خشک شد، ابیاری سبکی کفایت خواهد کرد. به میزانی گیاه را ابیاری کنید که ریشه آن کمی مرطوب شود.

 

مشکلات نگهداری کاکتوس

 

بزرگترین مشکل برای صاحبان کاکتوس، آبیاری بیش از حد است. اما این مشکل تنها با کمی دقت قابل حل است. آبیاری بیش از حد موجب پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه میشود و متاسفانه هنگامی که ریشه کاکتوس بپوسد یا حتی پوسیدگی در آن آغاز شود، دیگر نمیتوان گیاه را نجات داد.

 

آفتهای کاکتوس به نسبه معدود هستند، اما هنگام خرید کاکتوس توجه کنید که حشره ای مشکوک روی آن لانه نکرده باشد. در صورتی که آفات کاکتوس به سراغ گیاه شما آمدند، با اندکی حشره کش میتوانید آنها را از بین ببرید.

 

فقط فراموش نکنید: کاکتوس را به اندازه آب دهید!

 

کاکتوس عمودی: گلدان مناسب برای این نوع کاکتوس، ظرفی است که دهانه آن به اندازه نصف قد گیاه باشد و بهتر است به جای عریض بودن، عمیق باشد.

 

کاکتوس گرد: گلدان مناسب این کاکتوس تنها باید 4 تا 5 سانتیمتر عریضتر از کاکتوس باشد.

 

برای جلوگیری از زخمی شدن دست، کاکتوس را با یک ورق روزنامه که چندلا تا زده اید جابجا کرده و برای ریختن خاک در گلدان نیز از یک برگ کاغذ تا شده استفاده کنید.

 

کود دهی کاکتوسها

 

۱ –کاکتوس خود را از ابتدای فصل بهار زیر نظر بگیرید تا نشانه ای از رشد برای مثال برگ یا خار جدید، افزایش اندازه و … را در آن مشاهده کنید. زمانی که اولین نشانه ی رشد را در گیاه خود دیدید، وقت استفاده از کود کاکتوس فرا رسیده است.

 

۲ –کود های کاکتوس حاوی سه ماده مغذی نیتروژن، پتاسیم و فسفر هستند و سه عدد روی بسته های کود مشاهده می شود. عدد اول مقدار نیتروژن را نشان می دهد و عدد دوم و سوم به ترتیب میزان فسفر و پتاسیم را. معمولاً عبارت NPK که مخفف نیتروژن، فسر و پتاسیم است نیز روی بسته درج می شود.

 

از کود کم نیتروژن ۵-۱۰-۱۰ استفاده کنید. یک قاشق غذا خوری از کود کم نیتروژن را در کمتر از ۴ لیتر آب حل کنید. کاکتوس را تا جایی که خاک آن مرطوب شود با آن آب بدهید. به صورت یک در میان از محلول یک قاشق غذاخوری کود ۱-۷-۶ در کمتر از ۴ لیتر آب حل کرده و کاکتوس را با آن آبیاری کنید.

 

۳- از کود ۱۰-۱۰-۵ هر هشت هفته یکبار در بهار و تابستان می توان استفاده کرد و از کود ۶-۷-۱ هر دو هفته یکبار در فصل رشد کاکتوس می توان استفاده کرد. استفاده از کود مخصوص کاکتوس در پاییز و زمستان نیاز نیست.

 

۴- اضافه محلول کود را می توانید در ظرف در بسته تا مصرف بعدی نگهداری کنید. مواردی که لازم دارید تنها کود محلول کم نیتروژن، قاشق پیمانه و ظرف در دار است.

 

خواص کاکتوسها

 

از تیغ های کاکتوس می توان برای تولید قلاب، شانه و سوزن استفاده کرد.

 

آبی که کاکتوس ذخیره می کند در مقایسه با آب شیر چگالی بالاتری دارد، لذا برای مصرف آشامیدنی سالم است.

 

نوع خاصی از کاکتوسها موادی به نام مسکالین تولید می کنند که اثرات توهم زایی دارد. این ماده به وسیله شمن ها برای باوراندن حالت ماورایی و اطمینان دادن از «ارتباط» با خدا مورد استفاده قرار می گیرد.

 

بر اساس آخرین تحقیقات معلوم شده که کاکتوس ها مخصوصا نمونه ی برگ پهن و تیغ دارش خاصیت منحصر به فردی در جذب امواج بخصوص امواج الکترومغناطیس دارد. این گیاه تشعشعات و نویز های گوشی های همراه و پارازیت های ماهواره را به خود جذب و سپس آن را در قالب انرژی بی ضرر در درون هوا منتشر می کند .تیغ های سطح کاکتوس همچون آنتن های گیرنده ای قوی امواج مخرب و مزاحم محیط ما را جذب می کنند. میزان جذب این امواج در کاکتوس بسیار بالاتر است به همین دلیل ایجاد مزرعه کاکتوس مانند مزرعه آفتابگردان در کنار مناطقی که سطح امواج الکترومغناطیس بالاست در دستور کار قرار دارد و به دلیل قابلیت جذب آلاینده ها و مواد سمی در هنگام شب، بهتر است گلدان کاکتوس را درون اتاق خواب قرار دهید.

 

کاکتوس ها علاوه بر گونه تزیینی دارای گونه های خوراکی نیز هستند . گیاهی از این مورد وجود دارد (نوپال) که به انجیری خاردار معروف است. بیش از 12000 سال است که این گیاه خارق العاده به دلیل خواص شفا بخش حیرت آورش مورد مصرف قرار می گیرد. سوریه و لبنان از جمله کشورهایی هستند که این میوه را پرورش داده و مراکش بزرگ ترین کشور صادرکننده آن است. بهترین روش برای بهره مندی از فواید کاکتوس نوپال مصرف آن به صورت پودر یا قرص است چرا که با این روش بدن به آسانی آن را جذب و در دستگاه گوارش هضم می کند.

 

خواص دارویی کاکتوس

 

ماده ای در این کاکتوس است بنام کاکتین که خاصیت تقویت کننده ای برای قلب دارد. همچنین پادزهری است برای مسمومیت هایی که توتون ایجاد می کند.

 

میوه کاکتوس خاصیت رونده دارد و روده ها را ملایم می کند.

 

برگ های نوپال سرشار از بتاکاروتن، ویتامین های گروه B، ویتامین C و کلسیم است .

 

نوپال اثرات نامطلوب مانده الکل را کاهش دهد .

 

عصاره آن منبع خوب فیتوکمیکال است، و با تقویت سیستم دفاعی بدن را در برابرعفونتها مقاوم ترمی کند.

 

آب آن از ایجاد لکه ی زخم و عفونت زخم جلوگیری می کند.

 

با بهبود بخشیدن به گردش خون به التیام زخم به طور چشمگیری سرعت می بخشد.

 

مصرف این میوه بعد از غذا باعث کاهش جذب انسولین می شودو لذا برای دیابت نوع دوم مفید است. برای دیابت 100-500 گرم از ساقه کاکتوس را روزانه به صورت کبابی مصرف کنید.

 

به دلیل وجود آنتی اکسیدان اثر سم زدایی و ضد التهاب داشته و از آسیب سلولی جلوگیری می کند .

 

یکی از کاربردهای رایج میوه کاکتوس مصرف آن در رژیم غذایی است که به دلیل غنی بودن از مواد فیبری باعث مهار گرسنگی می شود ، به همین دلیل این میوه در ترکیب کپسول های ضداشتها نیز استفاده می شود.

 

همچنین باعث سلامت قلب شده و در کاهش کلسترول بد خون نقش بسزایی دارد.

 

از عفونت های کلیوی جلوگیری کرده و تب بالا و هپاتیت را درمان می کند و با کمک به گردش خون به طور چشمگیری در التیام زخم ها موثر است .

 

از میوه کاکتوس روغنی تهیه می شود که غنی از ویتامین E بوده و میزان آنتی اکسیدان آن سه برابر سایر روغن ها و برای مبارزه با پیری پوست بسیار نافع است. مکزیکی ها بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب از این میوه به عنوان کرم استفاده می کنند .

 

میوه ی کاکتوس نوپال برای تسکین دردهای دستگاه گوارش مفید است و از ابتلا به زخم معده پیشگیری می کند. این میوه برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات و درمان سریع زخم های پوستی استفاده می شود.

 

در مناطقی که این میوه کشت می شود مردم از عصاره ی آن برای درمان التهاب رگ های خونی و پاکسازی کولون استفاده می کنند.

 

این میوه همچنین قادر است که میزان کلسترول توتال و کلسترول بد خون را کاهش و میزان کلسترول خوب خون را افزایش دهد.

 

در کشور هند از این میوه برای درمان آسم نیز استفاده می شود.

 

برخی از کارخانجات تولیدکننده ی قرص های لاغری از این میوه در ترکیبات محصولات خود استفاده می کنند به خاطر اینکه این میوه باعث کاهش اشتها شده و به لاغری کمک می کند.باید بدانید که مهم ترین فایده کاکتوس نوپال، توانایی آن در معالجه کبد است.

 

[ad_2]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا