براساس مطالعه ، آب تصفیه شده با کلر ، مواد سرطان زا سمی تولید می کند.
یک مطالعه جدید از جان هاپکینز نگرانی های تازه درباره رایج ترین مدل تصفیه آب در شیرهای آب
آمریکایی را بالا برده است.
محققان فرآورده های جدید سمی و سرطان زا را شناسایی کردند که با افزودن کلر به آب آشامیدنی
معمولی به وجود می آید. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) چهار میلی گرم کلر در هر لیتر آب
آشامیدنی را به عنوان یک سطح مطمئن پیشنهاد می کند.
Carsten Prasse ، استادیار بهداشت و مهندسی محیط زیست در جان هاپکینز و نویسنده اصلی این
تحقیق ، می خواهد روشن کند که کلرزنی به خودی خود برای سلامتی انسان مضر نیست.
نگای یین ییپ ، استادیار و مهندس محیط زیست در دانشگاه کلمبیا ، توضیح داد: کلر به دلیل کارایی
مقرون به صرفه و آسان بودنش ، اغلب مورد استفاده قرار می گیرد.
افزودن کلر به آب آشامیدنی ، به ازای اندازه های CDC ، میکروب ها و باکتری ها را از بین می برد – و
بیماری های ناشی از آبهای آلوده مانند وبا و حصبه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
هنگامی که کلر با فنل ها ترکیب می شود ، (مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در آب وجود دارند
و در داروها و محصولات مراقبت شخصی وجود دارند) ، این مخلوط باعث تولید فرآورده های ضد عفونی
می شود.
از برخی مانند کلروفرم قبلاً در سیستم تصفیه محلی آب استفاده می شد.
پراس گفت: “ما فقط تعداد کمی از فرآورده های فرعی را که از دهه 80 ساخته شده اند ، استفاده
می کنیم.” “متأسفانه ، علیرغم همه پیشرفت هایی که در طول دو یا سه دهه اخیر صورت گرفته
است ، آنها راهی برای این دستور پیدا نکرده اند.”
نگران کننده تر این است که این مطالعه یافته که ترکیبات دیگری که کشف نشده اند ممکن است
برای سلامتی طولانی مدت مضر باشد.
اینها شامل دو شکل از ترکیبات سمی و سرطان زا معروف BDA است که تا قبل از این تحقیق
در آب آشامیدنی کشف نشده بود. ییپ توضیح داد که مولکولهای BDA به قدری کوچک و سبک
هستند و تمایز آن با سایر مولکولهای موجود در آب سخت است.
تیم Prasse روشی برای کلرینات کردن آب که معمولاً در آزمایشات استفاده نمی شود انجام داد،
اضافه کردن یک اسید آمینه akin به لیزین ، که در بدن انسان یافت می شود. آنها سپس نمونه های
الکتروفیل ها یا رادیکال های آزاد را بررسی کردند.
او اشاره کرد که دلیل استفاده از این فرآورده های ضدعفونی کننده ، قدیمی بودن آنهاست و
بعضی از کشورهای اروپایی مانند آلمان و هلند کلر را در سیستم های آبرسانی خود کاهش داده
یا از بین برده اند.
ییپ می گوید که مردم آمریکا باید از نحوه تصفیه آب آشامیدنی شان بیشتر اطلاع پیدا کنند و به
دولت محلی خود فشار آورند تا زیرساخت های آب آشامیدنی خود را به روز کند.