پروانه ها از جمله زیباترین حشره های جهان هستند که زندگی و فرآیندهای فیزیکی بسیار جالبی هم دارند در این مقاله به زندگی پروانه ها به طور مختصر پرداخته شده است که با هم می خوانیم
زندگی همه گونه های پروانه از چهار مرحله تشکیل شده است که عبارتند از تخم حاوی جنین حشره، لارو پروانه، پیله پروانه و پروانه بالغ، هر مرحله از زندگی پروانه نیز از اجزای متفاوتی تشکیل شده است و پژوهشگران آن ها را دسته بندی کرده اند.
طول عمر پروانه ها متفاوت است و به گونه آنها بستگی دارد و از یک ماه تا یک سال امکان دارد به طول انجامد.
در مرحله اول که تخم حاوی جنین پروانه در آن وجود دارد به دلیل نازک بودن پوسته تخم حرکت و رشد جنین قابل دیدن است، شکل تخم پروانه به نوع پروانه ماده بستگی دارد.
پروانه ماده تخم خود را بر روی برگ گیاهان قرار می دهد و زمانی که لارو پروانه از تخم خارج شد از برگ گیاه برای تغذیه خود استفاده می کند.
در این مرحله پروانه ظاهری شبیه به کرم دارد و به میزان زیاد برگ می خورد، در این زمان ممکن است چندین بار پوست اندازی کنند و اندازه آنها بزرگترمی شود.
در مرحله بعد پس از اینکه لارو پروانه به رشد نهایی رسید در اطراف خود پیله تولید می کند و درون پیله محبوس می شود.
درون پیله لارو به خواب فرو نمی رود و همچنان به رشد خود و تکامل به شکل پروانه بالغ ادامه می دهد.
سرانجام پس از رشد بال ها لارو پروانه، پیله خود را پاره کرده و از آن خارج می شود.
پس از خارج شدن از پیله مدتی طول می کشد تا بال های پروانه خشک و آماده پرواز شوند و پس از آن پروانه وارد آخرین مرحله زندگی خود می شود و تا پایان عمر خود دگرگونی شکل نمی دهد.
پروانه معمولاً پس از سه الی چهار ساعت خارج شدن از پیله به پرواز درمی آید و به جفت گیری برای تولید نسل آینده پروانه می پردازد، زیرا طول عمر آن بسیار کوتاه است.
پروانه ها تنوع فراوانی دارند و یکی از مشهورترین گونه های آنها پروانه های مو نارچ هستند که در گروه های جمعی مسافتی معادل با ۴۰۲۳.۳۶ کیلومتر را به مهاجرت می پردازند.