سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد سایت تابع قوانین جاری کشور می باشد و در صورت درخواست مطلبی حذف خواهد شد
آشپزیدانستنی و اطلاعات عمومیدسته‌بندی نشدهمجله خانوادهمطالب جالب

بجز صبحانه چگونه از دانه های چیا استفاده کنیم؟

chia-seed-salad

توی پودینگ یا روی muesli( نوعی صبحانه انگلیسی، متشکل از جو دو سر بو داده، سیب، کشمش و …) موزلی

 بپاشید، دانه های برای خیلی از ما تبدیل به بخش اصلی صبحانه مان شده است. ولی تعداد کمی از مردم آگاه هستند،

که این مواد مغذی نیرومند، میتوانند شما را در بعد از ظهر، تقویت کنند.

کالری به کالری، دانه های *چیا، یکی از بهترین منابع مواد مغذی در دنیا است، علاوه بر این مشخصات

تغذیه ای موثر، بیش از آنچه که بتوانید فکر کنید، کاربرد دارد.

وقتشه که دانه های چیا رو با غذاتون مخلوط کنید و بعد از صرف صبحانه ازش استفاده کنید.

Lunch

نهار

ساندویچ سانگا موقع نهار را دوست دارید؟ نان خودتان را بپزید ( به ما اعتماد کنید، راحت تر از چیزی است، که به نظر میرسد.)

با فیبر بیشتر، امگا 3 و آنتی اکسیدان، همراه با دانه چیا. دانه های چیا را به مخلوط اضافه کنید، روی سالاد، کلم ترش،

آووکادو خرد شده بریزید و اگه به شیرینی علاقه دارید، برش های آووکادو را به مربای چیا آغشته کنید.

Snack

اسنک

وقتی موضوع حفظ خشکی در خلیج باشد، بهترین دفاع حمله است.

این بدین معنی است، اسنکی که با پروتئین بیشتری غنی شده، مدت زمان بیشتری میتواند شما را

سیر نگه دارد. هر  دو قاشق سوپخوری دانه چیا، 6 گرم پروتئین دارد و میتواند به گلوله های جادویی

مافین اضافه شود.

Dinner

شام

در اینجا، چند راه ساده برای ترکیب دانه های چیا با طیف وسیعی از شام های خوشمزه را داریم.

این دانه های کوچک مغذی، هنگام ترکیب با مایعات، ساختاری ژله ای پیدا میکنند، بنابراین میتوانند

به سفت شدن سس شما کمک کند.

دانه های چیا به عنوان یک ماده چسبنده نیز مورد استفاده قرار میگیرند، بنابراین جایگزین فوق العاده ای برای

تخم مرغ  هستند.

یک قاشق سوپخوری از دانه های چیا را به برگرهای سبزیجات و لوبیا سیاه یا به دستورالعمل میت لوف ( یک قطعه

گوشت چرخکرده، که آن را پخته و مثل نان ساندویچی میبرند) مورد علاقه مادرتان اضافه کنید.

شما میتوانید دانه های چیا را به مخلوط ادویه جات مرغ، ماهی و گوشت خود اضافه کنید تا سطح غذایتان

پوشیده از فیبر شود.

Dessert

دسر

بزارید کنار. پودینگ را. وقتی موضوع به دسرهایی با دانه چیا میرسد، گزینه های زیادی را پیش رو داریم.

یک مثال؟ سعی کنید، یک دسته نارگیل ترد با مخلوطی از دانه های چیا درست کنید، دانه های برشته شده،

پپیتا و شیره درخت افرا را با هم مخلوط کنید و از این ترکیب گلوله های کوچکی درست کنید، تا جایی که به

قهوه ای طلائی تبدیل شود، سرخ کنید.

*چیا=

گیاهی است یک‌ساله از سرده مریم گلی و خانواده نعناییان این گیاه بومی امریکای مرکزی است. این گیاه را برای مصرف دانه آن

می‌کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

چیا از نظر تجاری بیشتر به علت دانه‌های آن کاشته می‌شود. دانه‌های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است.

از دانه‌های چیا می‌توان ۲۵ تا ۳۰ درصد روغن استخراج کرد. از جمله اسید آلفا لینولنیک (ALA).

روغن دانه‌های چیا تشکیل شده است از حدود ۵۵ درصد امگا ۳، هجده درصد امگا ۶، حدود شش درصد امگا ۹ و

حدود ۱۰ درصد چربی‌های اشباع شده است.

به طور معمول، دانه‌های چیا به شکل بیضی کوچک هستند با قطر حدود یک میلی‌متر. دانه‌های چیا در رنگ‌های گوناگون

از جمله قهوه‌ای، خاکستری، سفید، سیاه و سفید، و لکه‌لکه رنگ نیز یافت می‌شوند. دانه‌های چیا آبدوست هستند و

قادرند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند.

دانه‌های چیا به طور سنتی در مکزیک و جنوب غربی ایالات متحده مصرف می‌شوند.

اما در اروپا به طور گسترده شناخته شده نیستند. امروزه، گیاه چیا به صورت تجاری و نیز به صورت طبیعی در

مکزیک، بولیوی، آرژانتین، اکوادور، نیکاراگوئه، گواتمالا و استرالیا رشد کرده یا کاشته می‌شود.گونه‌های جدیدی

از چیا در ایالت کنتاکی برای کشت در عرض‌های جغرافیایی شمالی در ایالات متحده توسعه یافته‌اند.

درایران اغلب دانه ی چیا با بذر ریحان و تخم شربتی اشتباه گرفته میشود در حالی که هر سه متفاوت از یگدیگرند.

دانه‌های چیا با تخم شربتی (بذر گیاه ریحان) تفاوت داشته و هر کدام خاصیت جداگانه ای دارند.

در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی‌های خنک برای بر طرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می‌شود.

گاهی تخم شربتی به اشتباه به عنوان دانه‌های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد،

یا خواص مربوط به دانه‌های چیا به تخم شربتی که در ایران فراوان است نسبت داده می‌شود که درست نیست.

تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی لعابدار شدن هر دو است (دارای موسیلاژ می‌باشند) ، ولی مهم خواص دانه‌ها

است که با هم فرق دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا